Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website

Změna místa konání přednášky kardinála Lehmanna


Datum:

Změna místa konání přednášky kardinála Lehmanna

Páteční přednáška na téma "Církev, stát a pluralitní společnost" se přesouvá z původního místa Muzeum východních Čech do Nového Adalbertina - velkého sálu. Ostatní zůstává beze změny.

1) Prestižní přednáška kardinála Lehmanna na téma „Církev, stát a pluralitní společnost“ se uskuteční v pátek 5. září se v 19:30 v Novém Adalbertinu (velký sál) v Hradci Králové.

2) Informace k oslavám 700. výročí katedrály Svatého Ducha

O víkendu 5.-7. září 2008 v Hradci Králové vyvrcholí celoroční oslavy výše uvedené. Hlavními hosty budou Karl kardinál Lehmann, biskup mohučský (DE), a Mons. Pierre Raffin OP, biskup métský (FR).

V pátek 5. září se v 19:30 v Novém Adalbertinu (velký sál) uskuteční prestižní přednáška kardinála Lehmanna na téma „Církev, stát a pluralitní společnost“. V Muzeu východních Čech probíhá dlouhodobá výstava „Od chrámu ke katedrále“, věnovaná letošnímu jubileu katedrály.

V sobotu 6. září se v 10 hodin v katedrále koná slavnostní pontifikální mše svatá za město, jejímž hlavním celebrantem a kazatelem bude kardinál Lehmann. Poté se pozvaní hosté přesunou ke společnému obědu do Nového Adalbertina. Pro ostatní přítomné je připraven doprovodný program jako dokumentární pásmo o katedrále a diecézi v Novém Adalbertinu, prohlídka s odborným výkladem v katedrále či návštěva expozic v muzeu. Ve 13:45 se na Velkém náměstí všichni opět sejdou ke slavnostnímu obřadu a zdravicím představitelů církve, města, kraje a státu. Poutní program zakončí ve 14:30 Te Deum a svátostné požehnání v kostele Nanebevzetí Panny Marie.

V neděli bude hlavní mši svatou v 9:30 v katedrále za účasti delegace z francouzských Mét celebrovat Mons. Raffin. Ten povede i modlitbu pontifikálních nešpor v 17:30, která uzavře víkendové dění v jubilující katedrále. Další informace jsou k dispozici na www.katedrala2008.cz a www.diecezehk.cz.

Program oslav se bude prolínat s tradičními Slavnostmi královny Elišky. O nich více informací naleznete na www.armentum.cz.


Další zprávy

Z Vatikánu

Vatikán představil druhou fázi synody o synodalitě

Součástí programu bude kající modlitba.
Z diecéze

Utvářejme dobré vztahy, které nikdy nepominou

Slova povzbuzení generálního vikáře královéhradecké diecéze Mons. Jana Paseky od tyrolského jezera Achensee.
Z diecéze

Diecézní setkání seniorů

Tentokrát s kardinálem Dominikem Dukou, zpěvačkou Věrou Martinovou, Viktorií Mertovou či P. Zbigniewem Czendlikem.