Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website

Radio Proglas v říjnu 2008


Datum:

Radio Proglas v říjnu 2008

Proglas je možné v královéhradecké diecézi naladit na frekvencích 93,3 FM z Pradědu nebo 97,9 FM z Ještědu. Vysílání rádia můžete najít také v nabídce kabelových společností po celém území naší vlasti, naladit prostřednictvím Internetu nebo skrze satelit. Informace najdete na www.proglas.cz. Jestliže máte zájem dostávat zdarma podrobný program vysílání Proglasu přímo do vaší e-mailové schránky, stačí o něj požádat na adrese redakce [at] proglas.cz (redakce[at]proglas[dot]cz).

Od září můžete sledovat nový cyklus Evropský podzim na Proglasu, který připravujeme
s podporou Odboru informování o evropských záležitostech při Úřadu vlády ČR. V pátek 10. října v 16 hodin vysíláme část věnovanou křesťanským rádiím v Evropské unii a nastíníme mediální obraz Evropské unie mezi křesťany. Připravuje Filip Breindl.

O letošní slavnosti sv. Václava budou na olomoucké katedrále posvěceny nové zvony: Panna Maria Svatohostýnská a Jan Pavel II. O historii a současném stavu všech dómských zvonů budeme hovořit s arcidiecézním kampanologem Františkem Johnem a farářem od sv. Václava P. Bohumírem Vitáskem. Premiéru zachytíte 1. října ve 22 hodin. Vikariáty pražské arcidiecéze navštívíme opět 2. října ve 22 hodin. Podíváme se do kolínského vikariátu. Komunitní centrum sv. Jiljí v Uhlířských Janovicích.  Dozvíte se zajímavosti okolo jeho výstavby a plánech na jeho budoucí využití. V pražském studiu Kristián připravuje Pavel Smolek.

8. října ve 22 hodin představí jezuita P. Josef Horehleď základní školu Nativity v Děčíně Ořešácích. V litoměřickém studiu Štěpán připravila Marína Koscelníková. Dětský stacionář Světluška v Českých Budějovicích poskytuje sociální služby klientům s těžkým zdravotním postižením. V rozhovoru s paní Ing. Vandou Polívkovou, ředitelkou stacionáře, představíme aktivity této obecně prospěšné společnosti. Hovořit budeme také o radostech i starostech spojených s touto službou bližním. Více se dozvíte ve středu 15. října ve 22 hodin. Připravuje Petr Pospíšil.

Ve středu 8. října navštíví Magdazín MUDr. Marta Holanová, která se věnuje léčbě psychických onemocnění. Bude odpovídat na dotazy posluchačů týkající se psychických poruch. Zveme k poslechu o půl desáté dopoledne.

V pátek 31. října bude ve studiu Proglasu hrát živě pražská kapela My3.avi, letošní vítěz folkového festivalu Zahrada. Skupina hraje nápadité folkové písně inspirované rockem, latinskoamerickými rytmy, country a elektronickou hudbou. Loni vydala své první album s názvem Veselá melancholia. Pořad začíná v 19.15.

Na společné setkání maminek, které znáte z vysílání Proglasu se můžete těšit v prvním říjnovém Kafemlýnku. Radostech i starostech rodinného života budeme hovořit v úterý 7. října. Jak pečovat o mléčný chrup? Kdy poprvé zajít s dítětem k zubnímu lékaři? Na tyto i další otázky odpovíme v Kafemlýnku v úterý 21. října.

Knihovnička Proglasu v neděli 26. října seznámí s podzimními novinkami Karmelitánského nakladatelství. V pražském studiu Kristián připravuje Kateřina Trmačová a Pavel Lukeš. Ve vysílání zachytíte ve 13.20.

Co pro vás připravil říjnový Barvínek? 7. října Sudokujeme - rozhovor s Jakubem Ondrouškem, úspěšným reprezentantem v luštění sudoku, o hře, o životě a o soutěžích. 14. října se zajedeme podívat na výlov z olympijského bazénu. Soňa Bernardová a Andrea Dufková, reprezentantky v synchronizovaném plavání, nám řeknou, jaká byla olympiáda v Pekingu viděná očima sportovců. Barvínek vysíláme každé úterý v 16 hodin a reprizujeme v sobotu v 9.30 dopoledne.


Další zprávy

Z Vatikánu

Vatikán představil druhou fázi synody o synodalitě

Součástí programu bude kající modlitba.
Z diecéze

Utvářejme dobré vztahy, které nikdy nepominou

Slova povzbuzení generálního vikáře královéhradecké diecéze Mons. Jana Paseky od tyrolského jezera Achensee.
Z diecéze

Diecézní setkání seniorů

Tentokrát s kardinálem Dominikem Dukou, zpěvačkou Věrou Martinovou, Viktorií Mertovou či P. Zbigniewem Czendlikem.