Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website

Nový televizní cyklus „Základy“ na ČT


Datum:

Nový televizní cyklus „Základy“ na ČT

Nový televizní cyklus „Základy“ hledá významy základních pojmů lidského života a připomíná, jak je představuje biblický text. Koncepce pořadu počítá s tématy, jakými jsou narození, láska, talent, naděje, pokušení, odvaha, nedůvěra, závislost, tolerance, vina, poznání a moudrost, bolest a utrpení, nemoc, osamělost, strach, odpuštění a smrt.
Na každé téma nahlíží z různých stran, odkrývá jeho zákoutí a významy a upozorňuje na biblická stanoviska. Dává prostor divákovi, aby si sám udělal závěr.

Po formální stránce jde o volně plynoucí meditaci postavenou na půdorysu magazínu. Základními stavebními prvky jsou pohled odborníka, anketa, konkrétní životní zkušenost a závěrečné shrnující slovo, které poukáže na biblické principy a na zásady plynoucí z křesťanské víry. Tyto odkazy, které se objevují v závěrečné fázi každého dílu, jsou osobně formulované a respektují stanoviska domácí ekumény; mluvčí budou pocházet z hlavních denominací, které v naší zemi působí.

Významnou složkou pořadu je kromě obrazu a slova i hudba, kterou komponuje J. P. Muchow. Hudba podbarvuje vizuální styl, vytváří zvláštní atmosféru a dává obrazům další dimenzi.

Cyklus má 17 dílů, jeho cílovou skupinou je střední generace.

Režisérem a autorem scénáře je Martin Benc. Pořad bude vysílán na ČT2, každou neděli od 14. září 2008 odpoledne. Díl vysílaný 14.9. začíná ve 14.20 hodin, díl vysílaný 21.9. ve 13.20 hodin.

Zdroj: http://www.pastorace.cz/index.php?typ=clanky&sel_id=1291

Další zprávy

Z Vatikánu

Vatikán představil druhou fázi synody o synodalitě

Součástí programu bude kající modlitba.
Z diecéze

Utvářejme dobré vztahy, které nikdy nepominou

Slova povzbuzení generálního vikáře královéhradecké diecéze Mons. Jana Paseky od tyrolského jezera Achensee.
Z diecéze

Diecézní setkání seniorů

Tentokrát s kardinálem Dominikem Dukou, zpěvačkou Věrou Martinovou, Viktorií Mertovou či P. Zbigniewem Czendlikem.