Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website

Den Charity 2008


Datum:

Den Charity 2008

(HRADEC KRÁLOVÉ) Koncem září se také Charity na území královéhradecké diecéze připojí k celostátní kampani Den Charity, kterou pořádá Charita Česká republika, a otevřou dveře svých zařízení široké veřejnosti (25. 9. na Pardubicku, 26. 9. v Poličce a Rychnově nad Kněžnou, 27. 9. v Jilemnici, 29. 9. – 3. 10. v Litomyšli). V Hradci Králové se při této příležitosti uskuteční 27. září „táborák“ v areálu Domu Matky Terezy, který bude přístupný i pro veřejnost. V Červeném Kostelci proběhne odborná konference na téma „Ochrana lidského života od počátku až do jeho závěru“ (26. – 28. 9. Háčko). V Jilemnici je pro návštěvníky Dne otevřených dveří připraven i doprovodný program – loutkové divadlo pro děti a hudební vystoupení (27. 9. Společenský dům Jilm).

V rámci této kampaně chtějí Charity především „obdarovat“ veřejnost – představit svoji činnost a informovat o poskytovaných službách pro všechny, kteří potřebují pomoc. Akce se konají na mnoha místech republiky kolem svátku sv. Vincence z Paul (27. září), patrona a zakladatele moderní charitativní činnosti. Akce nejsou spojeny s žádnou finanční sbírkou.

Podrobný program akcí naleznete v příloze této zprávy a také na http://www.charita.cz/.

 

Diecézní katolická charita Hradec Králové je nestátní nezisková organizace. Naším posláním je pomáhat lidem v nouzi bez ohledu na jejich příslušnost k rase, národnosti nebo náboženství. V současné době zastřešujeme síť více než dvou desítek Charit (23) na území královéhradecké diecéze. Jsme členem organizace Charita Česká republika, která je v rámci své sítě Charit největším nestátním poskytovatelem sociálně zdravotních služeb v ČR. Diecézní kat. charita Hradec Králové a její Charity provozují přes 150 charitních zařízení a projektů v oblasti sociálních a zdravotních služeb - střediska domácí péče, dům pokojného stáří, centra denních služeb pro seniory, denní stacionáře a aktivizační služby pro seniory, hospic, zdravotnic-ké a sociální zařízení pro nemocné roztroušenou sklerózou, stacionáře pro handicapované, chráněné dílny pro zdravotně postižené, střediska rané péče, mateřská centra, domovy pro matky s dětmi, azylové domy, dům na půl cesty, nízkoprahová zařízení pro děti a mládež, občanské a sociální poradny, poradnu pro cizince a uprchlíky, projekt Adopce na dálku® na pomoc chudým dětem v Indii a další střediska pomoci. Naše služby a pomoc vyhledá ročně více než 20 tisíc obyvatel ČR. Věnuje-me se také humanitární činnosti u nás i v zahraničí.

 

 

Kontakt:

Jana Karasová

propagace a tisk

Diecézní charita Hradec Králové

tel.: 495 063135, 731 402 274

jana.karasova [at] hk.caritas.cz (jana[dot]karasova[at]hk[dot]caritas[dot]cz)

http://www.hk.caritas.cz/


Další zprávy

Z Vatikánu

Vatikán představil druhou fázi synody o synodalitě

Součástí programu bude kající modlitba.
Z diecéze

Utvářejme dobré vztahy, které nikdy nepominou

Slova povzbuzení generálního vikáře královéhradecké diecéze Mons. Jana Paseky od tyrolského jezera Achensee.
Z diecéze

Diecézní setkání seniorů

Tentokrát s kardinálem Dominikem Dukou, zpěvačkou Věrou Martinovou, Viktorií Mertovou či P. Zbigniewem Czendlikem.