Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website

Příští týden se na mnoha místech koná Den Charity


Datum:

Příští týden se na mnoha místech koná Den Charity

(ČR) Dny otevřených dveří, koncerty, výstavy a soutěže čekají na ty, kteří se přijdou seznámit s činností české Charity. V řadě míst republiky se příští týden koná Den Charity -  akce v některých místech však trvají i více dnů.

„V rámci této kampaně chceme ‚obdarovat‘ veřejnost – představit svoji činnost a informovat o širokém spektru poskytovaných služeb pro všechny, kteří potřebují pomoc,“ říká ředitel Charity ČR Oldřich Haičman. Akce nejsou spojeny s žádnou finanční sbírkou. 

 

K největším letošním lákadlům patří Zábavný den v leteckém areálu Hosín u Českých Budějovic (26. 9.), akce Jak se žije s postižením a následný koncert Mocca Bandu v Brně (23. 9.), divadelní představení pro děti v Jilemnici (27. 9.) a v Plzni (27. 9.) či slavnostní otevření nového charitního domu v Novém Hrozenkově (26. 9.). K duchovnímu programu patří i pouť do Pohledu u Havlíčkova Brodu, která se koná již tuto neděli (21. 9.) od 11.30 hodin.

 

Den Charity se koná při příležitosti svátku sv. Vincence z Paul (+ 27. září 1660), patrona katolických charitativních sdružení. Česká biskupská konference letos v lednu na svém 71. plenárním zasedání oficiálně vyhlásila den 27. září, kdy církev slaví památku sv. Vincence z Paul, jako Den charity.

 

Při příležitosti Dne Charity bude letos poprvé udělena Cena Charity za mimořádné charitní dílo. Na toto cenu bylo letos nominováno pět žen z řad pracovnic a spolupracovnic Charity. Ocenění jim slavnostně předá pražský světící biskup Karel Herbst a ředitel Charity ČR Oldřich Haičman ve čtvrtek 25. září od 16 hodin v charitním Domě Gloria, Renoirova 7, Praha 5. 

 

Na jižní Moravě se Den Charity letos koná již popáté, potřetí letos proběhne v západních Čechách, podruhé na Královéhradecku. K akci se připojili také další regiony. Den Charity letos proběhne zejména v těchto městech a obcích: Aš, Boršice u Buchlovic, Brno, Červený Kostelec, Hluk, Hosín u Českých Budějovic, Hradec Králové, Jilemnice, Klatovy, Kroměříž, Litomyšl, Luhačovice, Nový Hrozenkov, Otrokovice, Pardubice, Plzeň, Pohled, Polička, Rožnov pod Radhoštěm, Rychnov nad Kněžnou, Stříbro, Uherské Hradiště, Uherský Brod, Veselí nad Moravou a Vsetín.


 

V Kroměříži, Litomyšli, Luhačovicích a Otrokovicích potrvají akce Dne Charity po několik dnů či celý týden.


Den Charity  podpořila také Nadace České spořitelny, generální partner Charity ČR.

 

Více informací a podrobný program akcí naleznete na stránkách www.charita.cz.

 

 

Jan Oulík, tiskové oddělení, telefon 296 243 341, mobilní telefon: 603 895 984


Další zprávy

Z Vatikánu

Vatikán představil druhou fázi synody o synodalitě

Součástí programu bude kající modlitba.
Z diecéze

Utvářejme dobré vztahy, které nikdy nepominou

Slova povzbuzení generálního vikáře královéhradecké diecéze Mons. Jana Paseky od tyrolského jezera Achensee.
Z diecéze

Diecézní setkání seniorů

Tentokrát s kardinálem Dominikem Dukou, zpěvačkou Věrou Martinovou, Viktorií Mertovou či P. Zbigniewem Czendlikem.