Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website

74. plenární zasedání České biskupské konference


Datum:

74. plenární zasedání České biskupské konference

Ve dnech 7. - 8.10.2008 se v Praze sejdou biskupové Čech, Moravy a Slezska spolu se zástupci představených mužských i ženských řeholí na své 74. plenární zasedání. Přítomen nebude kardinál Miloslav Vlk, arcibiskup pražský, který se od 5.10. účastní XII. řádného generálního shromáždění Synody biskupů ve Vatikánu.

Praha: 74. plenární zasedání České biskupské konference (ČBK) je čtvrté, a tedy poslední v letošním roce. Ve dnech 7.-8.10.2008 se biskupové České a Moravské provincie sejdou ke svému jednání v Exercičním domě kapucínů na Loretánském náměstí v Praze. Zasedání biskupů se zúčastní i apoštolský nuncius v ČR arcibiskup Diego Causero.

Na svém podzimním jednání se budou biskupové mj. věnovat zhodnocení průběhu letošních Světových dnů mládeže v Sydney, účasti české delegace a paralelní akce ActIv8 na Velehradě pro mladé, kteří se nemohli vydat do Austrálie. Se zástupci Ekumenické rady církví v ČR projednají biskupové náměty pro spolupráci během předsednictví České republiky Evropské unii v prvním pololetí roku 2009. Dále se budou zabývat situací české katolické komunity v Bruselu a nabídkou spolupráce ze strany Křesťanské mezinárodní solidarity (CSI), která se věnuje monitorování pronásledování křesťanů ve světě a pomoci obětem tohoto pronásledování.

První den jednání zakončí biskupové slavením mše svaté v bazilice Nanebevzetí Panny Marie na Strahově, hlavním celebrantem bude olomoucký arcibiskup Jan Graubner, předseda ČBK, a kazatelem královéhradecký biskup Dominik Duka.

Druhý den (8.10.) bude jednání biskupů pokračovat s předpokládaným zakončením v odpoledních hodinách. Ve 13.30 hodin budou média na krátkém brífinku seznámena se souhrnnou zprávou o zasedání.

Zdroj: http://tisk.cirkev.cz


Další zprávy

Z Vatikánu

Vatikán představil druhou fázi synody o synodalitě

Součástí programu bude kající modlitba.
Z diecéze

Utvářejme dobré vztahy, které nikdy nepominou

Slova povzbuzení generálního vikáře královéhradecké diecéze Mons. Jana Paseky od tyrolského jezera Achensee.
Z diecéze

Diecézní setkání seniorů

Tentokrát s kardinálem Dominikem Dukou, zpěvačkou Věrou Martinovou, Viktorií Mertovou či P. Zbigniewem Czendlikem.