Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website

Celostátní mariánská konference FA v Koclířově


Datum:

Celostátní mariánská konference FA v Koclířově

Od ustanovení Fatimského apoštolátu v ČR v roce 1990 probíhají každoročně výroční mariánské konference FA jako společná cesta mariánského hnutí pro církev i vlast ČR. Prvních 5 let v Třebíči a od roku 1995 již 13 let  v národním centru Fatimského apoštolátu v Koclířově u Svitav.

Sobotní hlavní den konference 4. 10. 2008 byl spojen s formačním seminářem vedoucích modlitebních skupin, s programem „Děti a Mládež Eucharistie“, který se společně slaví ve všech 120 zemích světa zapojených do hnutí Fatimy na první říjnový pátek a nedělní světový den modliteb za ochranu života a mír. Do Koclířova přijelo přes tisíc účastníků konference ze všech 17 regionů českých a moravských církevních provincií a letos poprvé také s účastí celostátního společenství mladých FA v ČR. Při hlavní bohoslužbě v přírodním areálu na hlavní tribuně zazněly nejprve pozdravy presidenta hnutí prof. Ameriko Pablo Lopeze Ortiz z Portorika, který připomenul svou osobní účast na konferenci v Koclířově 4. 10. 2003 v růžencovém mariánském roce, kdy byla ČR zasvěcena Neposkvrněnému Srdci Panny Marie u příležitosti putování její sochy z Fátimy. Hlavní celebrant arcibiskup Karel Otčenášek  všechny znovu vyzval ke vzájemnosti služby v Ducha Svatém a vysvětlil význam společné vzájemné služby pro církev a vlast.

 

Milá byla rovněž návštěva vícehejtmana Pardubického kraje Romana Línka, který se připojil k zásvětnému průvodu. Uprostřed obce u hasičské zbrojnice krátce účastníky konference pozdravil. Součástí programu mimo společné modlitby a adorace byly i hlavní formační přednášky, koncert pěveckého sdružení Musica Animata z Třebíče a také celonoční adorace mladých.

 

Ing. Hana Frančáková

Fatimský apoštolát v ČR Koclířov


Další zprávy

Z Vatikánu

Vatikán představil druhou fázi synody o synodalitě

Součástí programu bude kající modlitba.
Z diecéze

Utvářejme dobré vztahy, které nikdy nepominou

Slova povzbuzení generálního vikáře královéhradecké diecéze Mons. Jana Paseky od tyrolského jezera Achensee.
Z diecéze

Diecézní setkání seniorů

Tentokrát s kardinálem Dominikem Dukou, zpěvačkou Věrou Martinovou, Viktorií Mertovou či P. Zbigniewem Czendlikem.