Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website

Charita zahajuje semináře Rozvojového vzdělávání pro učitele ZŠ


Datum:

Charita zahajuje semináře Rozvojového vzdělávání pro učitele ZŠ

Charita Česká republika ve spolupráci s Multikulturním centrem Praha zahajují v pátek 10. října 2008 v Hradci Králové a v Brně sérii seminářů Rozvojového vzdělávání pro učitele 2. stupně základních škol.

Čtyřdenní semináře jsou součástí projektu Zvyšování povědomí o rozvojových otázkách v regionech, který je realizován za finanční podpory Evropské unie. Semináře budou v průběhu tohoto školního roku následovat i v dalších regionech České republiky. Učitelé se interaktivní formou seznámí s mnoha aspekty rozvojové problematiky, prohloubí nejen své teoretické poznatky, ale získají i metodickou podporu, jak zavádět tyto poznatky do své učitelské praxe a jak co nejvíce usnadnit žákům pochopení rozvojové problematiky. Zároveň obdrží i metodické materiály, které byly připraveny speciálně pro tyto semináře.

 

V dalších fázích projektu se základní školy budou moci seznámit s vytipovanými školami přímo v rozvojových zemích (Indonésie, Ukrajina), budou moci navázat s těmito školami partnerství a tvořit společné projekty.

 

Kontaktní osoba: Mgr. Ilona Gajdíková, e-mail: ilona.gajdikova [at] charita.cz (ilona[dot]gajdikova[at]charita[dot]cz), tel.: 603 511 242.

 

Více o Charitě ČR naleznete na stránkách http://www.charita.cz/.


Další zprávy

Z Vatikánu

Vatikán představil druhou fázi synody o synodalitě

Součástí programu bude kající modlitba.
Z diecéze

Utvářejme dobré vztahy, které nikdy nepominou

Slova povzbuzení generálního vikáře královéhradecké diecéze Mons. Jana Paseky od tyrolského jezera Achensee.
Z diecéze

Diecézní setkání seniorů

Tentokrát s kardinálem Dominikem Dukou, zpěvačkou Věrou Martinovou, Viktorií Mertovou či P. Zbigniewem Czendlikem.