Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website

Den Bible v Roce sv. Pavla v neděli 16. listopadu 2008


Datum:

Den Bible v Roce sv. Pavla v neděli 16. listopadu 2008

Dopis otce biskupa Dominika Duky, OP, předsedy správního výboru Českého katolického biblického díla, ke Dni Bible v Roce sv. Pavla v neděli 16. listopadu 2008 bude přečten při všech bohoslužbách tohoto dne, tedy 33. neděli v mezidobí.

Milí přátelé,

 

Bible odhaluje smysl našeho života. Některým biblickým textům nedokážeme však porozumět ihned a snadno. Vytrvalé úsilí o pochopení bývá odměněno radostí z porozumění a proměnou života.

 

Úkolem Českého katolického biblického díla je oživovat zvěst bohatého biblického dědictví. Vybízíme všechny, aby Bibli četli. Snažíme se jim pomáhat v porozumění. Jsme přesvědčeni, že poselství Bible je i dnes velmi aktuální. Proto se naše činnost zaměřuje především na obyvatele České republiky. Potřebujeme Vaši podporu, abychom mohli pokračovat ve své práci. Sbírka v Den Bible umožní naše aktivity zejména v probíhajícím Roce sv. Pavla.

 

Biblické dílo připravuje pořady Bible v liturgii. Pořádáme úvody do práce s Biblí ve farnostech a biblické kurzy pro všechny věkové kategorie (ve všech diecézích). Nabízíme kurzy výroby biblických postaviček. Připravujeme pomůcky pro četbu Bible dospělých i dětí. O našich aktivitách se dozvíte více na internetových stránkách http://www.biblickedilo.cz/.

 

S vděčností za Vaši duchovní i finanční podporu

 

Mons. Dominik Duka, OP

biskup královéhradecký

 

Každý rok probíhá v neděli před slavností Ježíše Krista Krále Den Bible (letos 16. 11. 2008). Podle rozhodnutí České biskupské konference náleží 25 % výnosu této sbírky Českému katolickému biblickému dílu a 75 % České biblické společnosti, která však vyhlašuje každoročně Dny Bible již v měsíci říjnu.


Další zprávy

Z Vatikánu

Vatikán představil druhou fázi synody o synodalitě

Součástí programu bude kající modlitba.
Z diecéze

Utvářejme dobré vztahy, které nikdy nepominou

Slova povzbuzení generálního vikáře královéhradecké diecéze Mons. Jana Paseky od tyrolského jezera Achensee.
Z diecéze

Diecézní setkání seniorů

Tentokrát s kardinálem Dominikem Dukou, zpěvačkou Věrou Martinovou, Viktorií Mertovou či P. Zbigniewem Czendlikem.