Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website

První ročník zdravotně-sociální konference na Vysočině


Datum:

První ročník zdravotně-sociální konference na Vysočině

Moravské Budějovice - V sobotu 25. října se v Domě sv. Antonína v Moravských Budějovicích koná zdravotně-sociální konference.  Jedná se první konferenci tohoto druhu na Vysočině.

            „Připravili jsme konferenci, jejíž tématem bude Útěcha a naděje. Tyto dva fenomény představíme jako obecný majetek lidstva a také jako fenomény, které mají v křesťanství své specifické vyjádření. Podíváme se na ně z pohledu psychologie, teologie a obecné lidské zkušenosti, abychom tak lépe vnímali jejich místo obecně v lidské kultuře a specificky v oblasti péče o nemocné,“ přiblížil ředitel Domu Ladislav Chloupek.

 

            Podobné konference se konají v Praze, ale Morava poněkud pokulhává. I to je jeden z důvodů, proč se letos koná první ročník konference na Vysočině. Podle slov ředitele Ladislava Chloupka zorganizují na příští rok další ročník, který se budě věnovat jinému tématu.

 

            František Drábek, nemocniční kaplan z  Nemocnice Milosrdných sester sv. Karla Boromejského v Praze bude přednášet o Specifických podmínkách pro poskytování útěchy a naděje nemocným. Mirjana Ludmila Vinšová se bude věnovat tématu Možnosti sdílení a předávání naděje ve zdravotnické službě a  lékařka Přemysla Pavlína Marková se zaměří na Paliativní péči v sociálních službách.

 

            Na sobotní konferenci je přihlášeno kolem šedesáti účastníků a přijedou i zdravotní sestry z nedaleké třebíčské nemocnice. Účastníci zde získají  v rámci celoživotního vzdělání čtyři kreditní body.

 

 

Kontakt:

Ing. Ladislav Chloupek

Tel.: 568 423 705

E-mail: domov [at] dsvamb.cz (domov[at]dsvamb[dot]cz)


Další zprávy

Z Vatikánu

Vatikán představil druhou fázi synody o synodalitě

Součástí programu bude kající modlitba.
Z diecéze

Utvářejme dobré vztahy, které nikdy nepominou

Slova povzbuzení generálního vikáře královéhradecké diecéze Mons. Jana Paseky od tyrolského jezera Achensee.
Z diecéze

Diecézní setkání seniorů

Tentokrát s kardinálem Dominikem Dukou, zpěvačkou Věrou Martinovou, Viktorií Mertovou či P. Zbigniewem Czendlikem.