Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website

Sbírka na podporu Dicézní charity v HK


Datum:

Sbírka na podporu Dicézní charity v HK

Přinášíme vám dopis ředitele Diecézní charity Hradec Králové ke sbírce dne 2. 11. 2008.

Milí bratři, milé sestry,

na neděli 2. 11. 2008 byla vyhlášena sbírka na podporu činnosti Diecézní charity v Hradci Králové.

Diecézní charita před 17 lety obnovila činnost. Hlavně díky vaší podpoře a aktivitám se nám podařilo vybudovat rozsáhlou síť sociálních a zdravotních služeb.

Naše pomoc nese své plody, ale je podepřena i obrovským úsilím. Chtěli bychom tímto poděkovat také vám všem, neboť bez obětavé práce a finančních příspěvků mnohých z vás, by nebylo možné naše plány úspěšně realizovat. Stačí se trochu porozhlédnout a jistě ve svém okolí objevíte některý z charitních projektů.

Jenže svět kolem nás se rychle mění. Zákony a předpisy nás stále více svazují a různí "taky odborníci" předepisují, jak máme o koho pečovat. I na vaší štědrosti a ochotě podílet se na naší činnosti také osobně, závisí jakou míru samostatnosti a svébytnosti si vůči krajům a státu zachováme. Finančně vyjádřený církevní příspěvek na činnost charity v diecézi činí přibližně 0, 7 % našich výdajů. Vím, a jsem za to vděčný, že je zde mnoho jiných způsobů podpory činnosti charity, které nelze penězi vyčíslit, ale řeč čísel je v očích a počítačích úředníků nekompromisní. Chceme zůstat charitou v pojetí milosrdného Samaritána, chceme dávat tam, kde vidíme nouzi a potřebu, nejen tam, kde nám to stát dovolí - a k tomu potřebujeme vás, vás všechny, vaše modlitby, vaše ruce, vaše nápady...

Děkujeme, že stále více nasloucháte našemu volání, našim prosbám o pomoc. Proto vás i tentokrát prosíme, věnujte této sbírce takovou pozornost, jakou si zaslouží, neboť není pouze vizitkou vaší ochoty a štědrosti, štědrosti věřících v naší diecézi, ale i znamením sounáležitosti pro nekřesťany a především pokladem, který si střádáme na věčnost.

Za Diecézní charitu Hradec Králové vše dobré přeje

Jiří Stejskal, ředitel DCH HK


Další zprávy

Z Vatikánu

Vatikán představil druhou fázi synody o synodalitě

Součástí programu bude kající modlitba.
Z diecéze

Utvářejme dobré vztahy, které nikdy nepominou

Slova povzbuzení generálního vikáře královéhradecké diecéze Mons. Jana Paseky od tyrolského jezera Achensee.
Z diecéze

Diecézní setkání seniorů

Tentokrát s kardinálem Dominikem Dukou, zpěvačkou Věrou Martinovou, Viktorií Mertovou či P. Zbigniewem Czendlikem.