Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website

Zakončení oslav katedrály za účasti Miloslava kardinála Vlka


Datum:

Zakončení oslav katedrály za účasti Miloslava kardinála Vlka

Miloslav kardinál Vlk, primas český a arcibiskup pražský, zavítá do Hradce Králové, aby předsedal pontifikální bohoslužbě na zakončení oslav 700. výročí zdejší katedrály Svatého Ducha. Slavnostní mše svatá se koná v úterý 11. listopadu 2008 v 18 hodin.

Založení chrámu Svatého Ducha v Hradci Králové královnou Eliškou Rejčkou se datuje přibližně do let 1307-1308. Biskupství královéhradecké ve spolupráci s občanským sdružením Katedrála 2008 tedy připravilo celoroční oslavy 700. výročí založení. Ty vyvrcholí 11. listopadu 2008 k výročnímu dni povýšení městského kostela na katedrálu, ke kterému došlo se založením biskupství 10. listopadu 1664.

Vedle hlavního celebranta a kazatele Miloslava kardinála Vlka přijali pozvání královéhradeckých biskupů také další biskupové české církevní provincie František Radkovský a Karel Herbst a řeckokatolický biskup Ladislav Hučko.

Po bohoslužbě se pozvaní hosté odeberou do Regiocentra Nový pivovar ke společenskému programu, při kterém budou mj. předány pamětní medaile vydané k výročí katedrály vybraným hostům a těm, kteří se na oslavách významně podíleli.


Další zprávy

Z Vatikánu

Vatikán představil druhou fázi synody o synodalitě

Součástí programu bude kající modlitba.
Z diecéze

Utvářejme dobré vztahy, které nikdy nepominou

Slova povzbuzení generálního vikáře královéhradecké diecéze Mons. Jana Paseky od tyrolského jezera Achensee.
Z diecéze

Diecézní setkání seniorů

Tentokrát s kardinálem Dominikem Dukou, zpěvačkou Věrou Martinovou, Viktorií Mertovou či P. Zbigniewem Czendlikem.