Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website

Nová kniha o katedrále Sv. Ducha


Datum:

Nová kniha o katedrále Sv. Ducha

Hradec Králové, 12.11.2008 - V biskupské rezidenci byla dnes představena nová kniha s titulem "Chrám Svatého Ducha v životě města a proměnách času - katedrála a její sousedé", kterou vydala nakladatelství Garamon a Karmelitánské nakladatelství ve spolupráci s Biskupstvím královéhradeckým.

Kniha přepracovává a rozšiřuje předchozí vydání knihy "Katedrála Sv. Ducha - Kaple sv. Klimenta - Biskupská rezidence" z roku 2002. Vedle katedrály Svatého Ducha nová publikace obsahuje kapitoly o architektonických dílech v okolí katedrály - Bílé věži, kapli sv. Klimenta, biskupské rezidenci, kanovnických domech, radnici, rektorátu univerzity a loni otevřeném Regiocentru Nový pivovar. Biskup Dominik Duka k tomu dodal: "Kniha neprezentuje pouze katedrálu, nýbrž i její sousedy, neboť dobré sousedské vztahy je dnešnímu člověku potřeba zvláště zdůraznit."

Na textu se podílelo devět autorů pod vedením PhDr. Vladimíra Hrubého z Univerzity Hradec Králové, fotografie pocházejí z dílny "dvorního" fotografa katedrály Miroslava Podhrázského. Knihu připravil k vydání PhDr. Jiří Němeček z Biskupského gymnázia Bohuslava Balbína ve spolupráci s grafiky Evou a Zoranem Ujevičovými.

Kniha má 271 barevných stran v reprezentativním velkém formátu na křídovém papíře a bude k mání v Karmelitánských knihkupectvích i ostatní distribuční síti.


Další zprávy

Z Vatikánu

Vatikán představil druhou fázi synody o synodalitě

Součástí programu bude kající modlitba.
Z diecéze

Utvářejme dobré vztahy, které nikdy nepominou

Slova povzbuzení generálního vikáře královéhradecké diecéze Mons. Jana Paseky od tyrolského jezera Achensee.
Z diecéze

Diecézní setkání seniorů

Tentokrát s kardinálem Dominikem Dukou, zpěvačkou Věrou Martinovou, Viktorií Mertovou či P. Zbigniewem Czendlikem.