Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website

První diecézní pouť u Pražského Jezulátka


Datum:

První diecézní pouť u Pražského Jezulátka

Katolický týdeník připravil velkolepou reportáž o nejuznávanějším "českém světci" v celém světě. Kdopak to asi je?

Jen se podívejme na KT č. 46 - PRAŽSKÉ JEZULÁTKO! Malé dítě Ježíš! Královéhradecký biskup Dominik Duka vidí svět kolem sebe naprosto reálně. Vidí celou západní Evropu, ale také ostatní světadíly, jak vnímají Pražské Jezulátko a putují za Ním do chrámu Panny Marie Vítězné v Praze. Každý rok jsou to miliony!

S laskavým svolením pražského arcibiskupství připravilo diecézní poutní centrum královéhradecké diecéze vůbec první pouť k Pražskému Jezulátku do chrámu Panny Marie Vítězné. Nejprve celý projekt přijala pastorační diecézní rada, pak se rozšířil mezi spřízněné duše hnutí - šíření úcty k Pražskému Jezulátku a nakonec i k Fatimskému apoštolátu.

 

V sobotu 15.11. přivítal chrám Panny Marie Vítězné stovky poutníků, mnoho mladých z hnutí Fatimského apoštolátu, poutníky z Čech. Mnozí připutovali též z Brna, Ostravy a jiných regionů.

 

Ovšem i zvláštní "poutník", snad zahraniční turista . Nevíme, kdo ho "poslal", ale ve chvíli, kdy přijížděli i hosté nejvzácnější - otec biskup Dominik a otec arcibiskup Karel Otčenášek, srazil přímo v sákristii pěstí k zemi otce převora P. Petra Šleicha, který společně s poutním centrem, P. Pavlem Dokládalem tuto pouť připravoval a moc se na ni těšil. Výsledek: přeražená tvář, oko nakonec zachráněno. Můžeme však ale říci - velké drama, které přineslo tolik požehnání.

 

V závěru celé pouti zní chrámem odezva na homilii: Kde domov můj....naše hymna. Biskup Dominik k tomu dodává ve své promluvě... "Zemský ráj to na pohled...". Ovšem bez malého Dítěte Ježíše a pokory v nás, v našem národě, bez víry zůstává vše na "smetišti lidských dějin". Modleme se k Pražskému Jezulátku, aby se náš národ nestal tímto smetištěm. 

 

Hana Frančáková, poutní centrum diecéze HK


Další zprávy

Z Vatikánu

Vatikán představil druhou fázi synody o synodalitě

Součástí programu bude kající modlitba.
Z diecéze

Utvářejme dobré vztahy, které nikdy nepominou

Slova povzbuzení generálního vikáře královéhradecké diecéze Mons. Jana Paseky od tyrolského jezera Achensee.
Z diecéze

Diecézní setkání seniorů

Tentokrát s kardinálem Dominikem Dukou, zpěvačkou Věrou Martinovou, Viktorií Mertovou či P. Zbigniewem Czendlikem.