Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website

Indický arcibiskup Moras se setká s českými studenty


Datum:

Indický arcibiskup Moras se setká s českými studenty

(Hradec Králové) V neděli 16. listopadu přijede na týdenní návštěvu České republiky indický arcibiskup Most. Rev. Dr. Bernard Moras z Bangalore, který je dlouholetým partnerem Diecézní charity Hradec Králové v projektu Adopce na dálku®. V den státního svátku 17. listopadu se indický arcibiskup Most. Rev. Dr. Moras setká s diecézním biskupem Mons. ThLic. Dominikem Dukou OP a zúčastní se tradiční mše svaté za oběti totalitních režimů v katedrále sv. Ducha v Hradci Králové (začátek v 18.30 hod.).

V průběhu svého týdenního pobytu arcibiskup Most. Rev. Dr. Moras z Indie navštíví české školy, které jsou zapojeny do projektu Adopce na dálku®, anebo o „adopci“ chudého indického školáka uvažují. Ve čtvrtek 20. 11. se indický arcibiskup zúčastní benefičního koncertu Evy Pilarové, z jehož výtěžku bude podpořen projekt „Domky pro chudé“ v Indii, návazný projekt Adopce na dálku®.


Setkání s médii proběhne ve čtvrtek 20. 11. od 13:30 hod. v sídle Diecézní charity Hradec Králové (Velké nám. 37, Hradec Králové).

 

„Českým dárcům Adopce na dálku® není lhostejná současná napjatá situace v Indii po tamních srpnových volbách, což je patrné z častých telefonátů dárců do naší kanceláře. Proto na setkání s českými médii bude indický arcibiskup Most. Rev. Dr. Moras připraven poskytnout také aktuální informace o současných politických a náboženských nepokojích v Indii“, uvedla Gabriela Sebö z Diecézní charity Hradec Králové, vedoucí projektu Adopce na dálku®.

 

Projekt Adopce na dálku®, který pomáhá již téměř 3500 chudým dětem v indické Karnatace získat vzdělání, podporují přes Diecézní charitu Hradec Králové tisíce dárců, mezi nimi také více než 70 organizací a škol. V úterý 18. 11. se proto indický arcibiskup setká s žáky Církevní ZŠ Borohrádek, ve středu 19. 11. se studenty SOŠ Veterinární Hradec Králové.

 

Arcibiskup Most. Rev. Dr. Moras navštíví také benefiční koncert Evy Pilarové, který se uskuteční ve čtvrtek 20. 11. od 19:30 hod. ve Velkém sále Nového Adalbertina v Hradci Králové (Velké nám. 32). Benefici pořádá Biskupství královéhradecké v rámci Celostátního setkání animátorů seniorů a z jejího výtěžku bude podpořen projekt „Domky pro chudé“ v Indii. Tento návazný projekt Adopce na dálku již pátým rokem realizuje partnerská indická diecéze Belgaum na území státu Karnataka. Jde o výstavbu a opravu domků pro chudé rodiny bez důstojného přístřeší. V rámci tohoto projektu bylo už postaveno nebo opraveno více než 40 domků. Tento projekt byl podpořen z Tříkrálové sbírky. Projekt „Domky pro chudé“ podporují také dárci Adopce na dálku® a další donátoři.

 

Více informací také na http://www.hk.caritas.cz/.


Další zprávy

Z Vatikánu

Vatikán představil druhou fázi synody o synodalitě

Součástí programu bude kající modlitba.
Z diecéze

Utvářejme dobré vztahy, které nikdy nepominou

Slova povzbuzení generálního vikáře královéhradecké diecéze Mons. Jana Paseky od tyrolského jezera Achensee.
Z diecéze

Diecézní setkání seniorů

Tentokrát s kardinálem Dominikem Dukou, zpěvačkou Věrou Martinovou, Viktorií Mertovou či P. Zbigniewem Czendlikem.