Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website

Celostátní setkání animátorů 2008


Datum:

Celostátní setkání animátorů 2008

V Hradci Králové se ve dnech 20. – 21. 11. 2008 konalo již potřetí v řadě Celostátní setkání animátorů seniorů.

Na dvou bohoslužbách měli účastníci možnost se setkat se čtyřmi biskupy. Hlavním celebrantem slavnostní zahajovací bohoslužby ve čtvrtek 20. 11. byl v kostele Nanebevzetí Panny Marie arcibiskup Karel Otčenášek, kazatelem světící biskup Josef Hrdlička z Olomouce a koncelebrantem arcibiskup Bernard Moras z Indie. Závěrečnou páteční mši sv. 21. 11. v katedrále Svatého Ducha celebroval královéhradecký biskup Dominik Duka OP spolu s arcibiskupem Karlem Otčenáškem.

 

Téměř 180 účastníkům ze sedmi diecézí Čech a Moravy přednášeli osobnosti jako prof. Květoslav Šipr, doc. Jaroslav Max Kašparů, Kateřina Lachmanová, Th.D., prof. Jaro Křivohlavý a Lucia Faltinová, MA z Centra židovsko-křesťanských vztahů v Cambridge. Program nabízel kromě bohoslužeb a odborných přednášek také diskuzi a sdílení, rytmickou adoraci či výměnu zkušeností některých diecézí. Kulturním doplňkem programu byl benefiční koncert známé zpěvačky Evy Pilarové věnovaný projektu Diecézní charity Hradec Králové „Domky pro chudé“ v Indii, na který zavítalo přes 200 lidí. Nechyběl ani předprogram s modlitbou animátorů za seniory a službu, zvaný Moses.

 

Záštitu nad celou akcí převzal arcibiskup Mons. Karel Otčenášek, bývalý hejtman Královéhradeckého kraje Ing. Pavel Bradík a Národní centrum pro rodinu. Akci pořádalo Diecézní centrum pro seniory Hradec Králové.

 

V rubrice Foto + videogalerie (Foto + videogalerie odkaz) je možné prohlédnout si fotografie ze setkání v roce 2008.


Další zprávy

Z Vatikánu

Vatikán představil druhou fázi synody o synodalitě

Součástí programu bude kající modlitba.
Z diecéze

Utvářejme dobré vztahy, které nikdy nepominou

Slova povzbuzení generálního vikáře královéhradecké diecéze Mons. Jana Paseky od tyrolského jezera Achensee.
Z diecéze

Diecézní setkání seniorů

Tentokrát s kardinálem Dominikem Dukou, zpěvačkou Věrou Martinovou, Viktorií Mertovou či P. Zbigniewem Czendlikem.