Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website

On-line rozhovor: Ve službě i o Vánocích, P. Miloš Szabo


Datum:

On-line rozhovor: Ve službě i o Vánocích, P. Miloš Szabo

Na otázky návštěvníků našeho webu bude v úterý 23.12. od 17.00 do 18.00 hodin odpovídat P. Miloš Szabo, žižkovský farář a člen týmu Posttraumatické intervenční péče pro Policii ČR. Hovořit bude o tom, jak slaví Vánoce ti, kdo musí i o svátcích zůstat ve službě.

Miloš Szabo (* 1964 Bojnice, Slovensko) vystudoval Teologickou fakultu Komenského univerzity v Bratislavě, na kněze byl vysvěcen v roce 1988. Než mu to bylo umožněno, pracoval jako dělník v čistírně odpadních vod v Dusle Šaľa. Tajně vstoupil do Misijní společnosti sv. Vincence, v níž toužil pracovat na zahraničních misiích. Po působení v Levicích, Vráblích a v Bratislavě-Prievoze odešel roku 1995 do Čech, kde v pražské arcidiecézi zůstal pracovat jako diecézní kněz. V současnosti působí jako farář v Praze Žižkově.

Několik let zastával funkci ředitele diecézního školního úřadu v Trnavě, v roce 2000 absolvoval studium kanonického práva na Katolické univerzitě v polském Lublinu. Je členem týmu Posttraumatické intervenční péče pro Policii ČR na území hlavního města Prahy.

Zdroj: tiskové středisko České biskupské konference.


Další zprávy

Z Vatikánu

Vatikán představil druhou fázi synody o synodalitě

Součástí programu bude kající modlitba.
Z diecéze

Utvářejme dobré vztahy, které nikdy nepominou

Slova povzbuzení generálního vikáře královéhradecké diecéze Mons. Jana Paseky od tyrolského jezera Achensee.
Z diecéze

Diecézní setkání seniorů

Tentokrát s kardinálem Dominikem Dukou, zpěvačkou Věrou Martinovou, Viktorií Mertovou či P. Zbigniewem Czendlikem.