Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website

On-line rozhovor: Mezináboženský dialog ve Svaté zemi


Datum:

On-line rozhovor: Mezináboženský dialog ve Svaté zemi

On-line rozhovor na téma Mezináboženský dialog ve Svaté zemi proběhne v úterý 27.1. od 19.00 do 20.00 hodin na stránkách Tiskového střediska ČBK. Hostem bude Adam Borzič, tajemník Společnosti křesťanů a Židů.

Adam Borzič (* 1978 v Praze), tajemník Společnosti křesťanů a Židů, student Evangelické teologické fakulty UK, básník, člen literární a umělecké skupiny Fantasía, psychoterapeut. Poezii, literární a umělecké recenze a odborné texty s religionistickou tematikou publikoval například v Křesťanské revue, Novém Prostoru, Atelieru, Dingiru, Tvaru, Plži a Českém dialogu. V roce 2008 vydal spolu s Kamilem Bouškou a Petrem Řehákem společnou knihu básní Fantasía v nakladatelství Dauphin.

Od roku 2005 se účastní psychoterapeutického výcviku pod vedením Mgr. Blanky Kolínové, výcvik je zaměřen na dramaterapii. Pracuje jako psychoterapeut při občanském sdružení NotaBene, v roce 2006 se podílel na projektu Dramaterapie v kojeneckém ústavu v Krči, kde pracoval s dětmi ve věku 3-5 let, dále působí jako překladatel (z angličtiny a chorvatštiny).

Vedle židovsko-křesťanského dialogu se zabývá rovněž mezináboženským dialogem jako takovým a dále vztahy mezi literaturou, spiritualitou a humanisticky orientovanou psychologií. Hlásí se k postdenominačně pojatému křesťanství.

Převzato z Tiskového střediska ČBK. Více informací naleznete zde.


Další zprávy

Z Vatikánu

Vatikán představil druhou fázi synody o synodalitě

Součástí programu bude kající modlitba.
Z diecéze

Utvářejme dobré vztahy, které nikdy nepominou

Slova povzbuzení generálního vikáře královéhradecké diecéze Mons. Jana Paseky od tyrolského jezera Achensee.
Z diecéze

Diecézní setkání seniorů

Tentokrát s kardinálem Dominikem Dukou, zpěvačkou Věrou Martinovou, Viktorií Mertovou či P. Zbigniewem Czendlikem.