Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website

Kutnohorští spojili Letnice s farním dnem a oslavou 15 let Oblastní charity


Datum:

Kutnohorští spojili Letnice s farním dnem a oslavou 15 let Oblastní charity

O uplynulém víkendu (30.-31.5.2009) se v Kutné Hoře uskutečnila oslava 15. výročí založení Oblastní charity. Farníci tuto událost vhodně spojili se slavností Seslání Ducha Svatého a farním dnem.

Předehrou oslavy byl koncert zpěvačky Feng-yűn Song v kapli Božího těla u chrámu sv. Barbory. Hlavní program se odehrál o Božím hodu svatodušním -  dopoledne to byla společná mše svatá u sv. Jakuba pro všechny farnosti a obce spravované z Kutné Hory a odpoledne farní den na zahradě kláštera voršilek s vrcholem charitního výročí: zúčastnění se sešli u společného oběda připraveného z pokrmů jednotlivých dárců, dále mohli shlédnout výstavu o činnosti charity, vyslechnout koncert farní hudební skupiny Kukakaka, v nabídce byla také dvě divadelní představení (v podání dětí ze spřátelené skutečské farnosti a kutnohorské ochotnické skupiny), výtvarné dílny a hry pro děti. Zajímavostí bylo twirlingové vystoupení Josefa Hlaváčka, vícemistra světa v této disciplíně. Pozdní odpoledne bylo vyplněno adorací v klášterním kostele, večer končil malým koncertem vážné hudby a ochutnávkou vín.

„Nedá se napsat, že společným jmenovatelem byla víra v jediného Pána, protože někteří ze zaměstnanců charity přišli z loajality vůči svému zaměstnavateli, nikoliv z přesvědčení. Přesto odvedli perfektní práci. Všichni přispěli k dobré náladě, kterou nezkazilo ani deštivé počasí,“ poznamenala organizátorka akce Marie Macková.

Oblastní charita Kutná Hora je nestátní nezisková organizace, byla založena v roce 1994 a slouží jako humanitární zařízení římskokatolické církve pro region Kutnohorsko a okolí (Čáslav, Kolín, Poděbrady). V současné době je v provozu 7 středisek pomoci - v jejich rámci funguje např. pečovatelská služba pro seniory, charitní šatník, pedagogická a sociální péče pro ohrožené děti, azylový dům pro matky s dětmi, raná péče pro postižené děti, pomoc nezaměstnaným, dobrovolnické a mateřské centrum. Informace o Oblastní charitě: http://charita.kh.cz/.


Další zprávy

Z Vatikánu

Vatikán představil druhou fázi synody o synodalitě

Součástí programu bude kající modlitba.
Z diecéze

Utvářejme dobré vztahy, které nikdy nepominou

Slova povzbuzení generálního vikáře královéhradecké diecéze Mons. Jana Paseky od tyrolského jezera Achensee.
Z diecéze

Diecézní setkání seniorů

Tentokrát s kardinálem Dominikem Dukou, zpěvačkou Věrou Martinovou, Viktorií Mertovou či P. Zbigniewem Czendlikem.