Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website

Seminaristé se setkali s biskupy v Rokoli


Datum:

Společná křížová cesta, Mše svatá, meditace o významu postu a setkání s biskupy čekalo v neděli 23. března na hradecké seminaristy v Rokoli.

Seminaristé se setkali s biskupy v Rokoli

Letošní postní pouť seminaristů a studentů konviktu směřovala k sestrám do Rokole. Budoucí kněží jim vyprávěli o životě v semináři a o své loňské cestě do Fátimy. V poledne přijeli biskupové Jan a Josef, následoval společný oběd, modlitba křížové cesty v kostele a Mše svatá. Při ní seminaristé Filip Dušek, Zdeněk Sedlák a Miloš Pachr přijali službu akolyty.

„I přes nepřízeň počasí – celý den pršelo – jsme prožili požehnaný den s otci biskupy, kteří nás povzbudili do dalších dnů naší formace, a sestrami, které nás ujistili o svých modlitbách. Jim chceme zároveň poděkovat za pohostinnost,“ řekl Dmytro Romanovský, jeden z bohoslovců.

Na poutním místě Rokole nedaleko Nového Města nad Metují působí sestry schönstattské řehole. Pro všechny členy schönstattské rodiny je letošní rok zvlášť významný, slaví v něm sto let od svého založení. Proto mohou všichni věřící po modlitbě v místní kapli získat plnomocné odpustky (více o nich zde). 

(lb)

Fotografie ze setkání naleznete zde.


Další zprávy

Ze světa

Mezinárodní eucharistický kongres v Ekvádoru

Fotoreportáž z právě probíhajícího Mezinárodního kongresu v Ekvádoru.
Ze světa

Biskup Jan posílá pozdrav z Ekvádoru

Od 8. do 15. září 2024 se koná 53. mezinárodní eucharistický kongres ve městě Quito v Ekvádoru.
Z diecéze, Česko

Dotkni se nebe

Víkendová pouť do Králík pro rodiče, kteří přišli o dítě.