Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website

Pomozme Bangladéši


Datum:

Pomozme Bangladéši

Agentura Fides o situaci v Bangladéši uvádí: tajfun Sidr postupně získal na síle v Bengal Gulf, kde vítr dosáhl rychlosti až 230 km/h. Zanechal přes 200 mrtvých, tisíce zničených domovů a stovky tisíc lidí bez domova.

V několika nejhůře postižených oblastech zasáhla lidská obydlí 5m vysoká  mořská vlna a přerušila spojení s okolím. Katolickým dobrovolníkům se podařilo proniknout i do jednoho z takto postižených míst a dopravit alespoň nejzákladnější balíčky s jídlem a pomocí pro ztracené děti a staré lidi. I když je Bangladéš převážně muslimskou zemí, křesťané poskytují pomoc všem potřebným bez rozdílu rasy, náboženství, národnosti či kultury.

Vzhledem k tomu, že Papežská misijní díla v Česku jsou v úzkém spojení s místní katolickou církví a do Bangladéše pravidelně směřují podporu na pomoc nejchudším dětem, je možné poslat finanční dar na číslo účtu: 72540444/2700, variabilní symbol 40, do poznámky připište Bangladéš. Finanční prostředky budou do Bangladéše zaslány během příštího roku, jakmile bude určen konkrétní rozsah pomoci. Děkujeme.


Další zprávy

Z diecéze, Ze světa

S biskupem Janem o Eucharistickém kongresu v Ekvádoru

Jak prožil kongres a co z něho přináší do naší země?
Česko

Katolický týdeník volně dostupný v digitální verzi

Povodňová situace komplikuje doručování periodika.
Z Vatikánu

Vatikán představil druhou fázi synody o synodalitě

Součástí programu bude kající modlitba.