Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website

Právě vychází CD Biješ v srdci skupiny Michael


Datum:

Právě vychází CD Biješ v srdci skupiny Michael

Skupina Michael vydává své první CD s názvem Biješ v srdci.

Po tříleté práci ve studiu vychází CD Biješ v srdci lanškrounské kapely Michael. CD je možné zakoupit přímo od kapely, začátek prodeje bude na křtu CD 30.11.2007 v Lanškrouně. Informace o novém albu a kontaktech získáte na webových stránkách www.michael.cz.

Obal CD Biješ v srdci

Biješ v srdci

  1. Víra
  2. Né i jó
  3. Můj Bůh
  4. Kyrie
  5. Ty a já
  6. Biješ v srdci
  7. Domino
  8. Klon
  9. Dej mi sílu
  10. Podváděj mě se mnou
  11. Voda živá
  12. Vstal z mrtvých

Připojujeme recenzi na CD Biješ v srdci, autorkou recenze je Olga Pavlíková - Novinky.cz.

Bude vám Michael bít v srdci?

Deska Biješ v srdci od skupiny Michael předčila mé očekávání. Obsahuje dvanáct originálních skladeb. Slovo originální v tomto případě neznamená jen autorsky původní písně, ale jednotlivě rozeznatelné hudební kusy s vlastní náladou, popěvkem a příběhem. Na první poslech se může zdát, že jsou texty monotématicky zaměřené, což by mohlo někoho od dalšího puštění alba odradit, ale doporučuji odhodit jakékoliv předsudky a směle stražit uši.

Na této desce, jsem si našla několik favoritů, na které se během poslechu těším, ale ostatní kvůli nim nepřeskakuji. Jako první mi v paměti zůstala Kyrie, svým refrénem a celkovou tajemností. Také se mi líbí, jak je zde jasně zřetelný um frázování textu a vytvoření plnosti zvuku. Podobně zpracovaná, i když v jiném tempu, je i Biješ v srdci. Má moderní hutný náboj a jednoduše šlape...

Protikladem je klidná, příjemná a jemná Ty a já. I když je zde rozebíráno jednoduché téma vztahu a lásky není obyčejná. Michael má talent na hledání slov, netvoří prvoplánová klišé a přímočaré melodie, takže se jeho ploužáky rychle neoposlouchají.

Píseň Víra, na kterou je mimo jiné natočen zdařilý videoklip, působí proti ostatním skladbám trochu křečovitě, mluvené slovo, rap či jak bych jinak nazvala odrecitované pasáže, zní nejistě, mnohem lépe jsou na tom skladby v kterých se „jen“ zpívá. Zpěvák Michael Holas umí velmi dobře pracovat se svým hlasem, ví kam ho chce dostat a dokáže si to i tak napsat.Tvoří rozličné melodie přímo na tělo a skládá je do klenutých doprovodných hlasových linek. Né i jó, druhá v pořadí, je toho důkazem. Stejně tak nemůžu nikde na albu najít slabé místo kytar. Tento nástroj je muzikanty zvládnut natolik dobře, že se dá říct – kytara má vlastní „ksicht“.

Dej mi sílu je mou další oblíbenou, i když má jednu vadu na kráse, nevím proč je hned v prvních taktech použito rapové štěknutí, myslím, že na tak klidný nástup se nehodí.Celou skladbu se nic podobného nepřihodí, až na konci a jen nepatrně něco vykoukne.

Celkově je album velice dobře zvukově natočené a k jeho monumentalitě určitě přispívá i čtyřiceti členný živý sbor a sólový ženský vokál Danieli Langerové.

Biješ v srdci je deska, kterou si do častěji přehrávaných rozhodně zařadím.


Další zprávy

Z diecéze, Ze světa

S biskupem Janem o Eucharistickém kongresu v Ekvádoru

Jak prožil kongres a co z něho přináší do naší země?
Česko

Katolický týdeník volně dostupný v digitální verzi

Povodňová situace komplikuje doručování periodika.
Z Vatikánu

Vatikán představil druhou fázi synody o synodalitě

Součástí programu bude kající modlitba.