Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website

Pestrý advent na obrazovkách TV NOE


Datum:

Pestrý advent na obrazovkách TV NOE

Ostrava – Roráty z farního kostela v Benešově u Prahy, ale i nový animovaný seriál pro děti bude během adventu k vidění na satelitní televizní stanici TV NOE. Tvůrci televize již nyní pečlivě připravují pořady na Vánoce. Na obrazovkách nebudou chybět přímé přenosy mší svatých z Vatikánu, tradiční přímý přenos s požehnáním papeže Urbi et Orbi.

Na první a druhý svátek vánoční se budou vysílat dva díly celovečerního filmu o Donu Boskovi. „V adventu rozjíždíme nový 26-ti dílný animovaný seriál pro děti s názvem Ve jménu Ježíše, který budeme vysílat v časech, kdy jsou diváci zvyklí na dětské pořady,“ uvedl ředitel televize NOE, otec Leoš Ryška, který připomněl, že již nyní děti sledují kreslený seriál Ježíšovo království. V předvečer svátku svatého Mikuláše promítne TV NOE animovaný příběh ze života světce. V den památky světce, který nosí dětem za okno dárky, připravuje televize zpravodajský dárek pro své diváky.

 

„Od 6. 12. se bude na obrazovce objevovat zpravodajství. Budou to vlastní zprávy vyrobené naším studiem z Ostravy a od smluvních dodavatelů z celé republiky,“ slíbil otec Leoš Ryška a dodal, že v počátku se budou zprávy obměňovat s týdenní periodicitou. Další novinkou, která se začne pravidelně objevovat v televizi, právě od adventu bude pořad s názvem „Pro zdraví“. "Chceme v něm divákům přibližovat různá zdravotní témata. V prvních dílech se budeme například věnovat problémům rakoviny nebo šedého zákalu,“ doplnil ředitel televize. V programu nebudou chybět ani adventní koncerty. V přímém přenosu diváci shlédnou koncerty z kostela sv. Václava v Ostravě. Již 2. 12. se bude vysílat koncert „Hle, přijde Pán“ a 14. 12. adventní koncert barokní hudby, který do Ostravy přivezou umělci z Ukrajiny. Třetí neděli adventní (16. 12.) zavítá štáb televize NOE do Benešova u Prahy, aby divákům zprostředkoval adventní roráty. S duchovním slovem otce Stanislava Krátkého se budou diváci setkávat v sobotu a neděli během celého adventu.


Další zprávy

Z diecéze, Ze světa

S biskupem Janem o Eucharistickém kongresu v Ekvádoru

Jak prožil kongres a co z něho přináší do naší země?
Česko

Katolický týdeník volně dostupný v digitální verzi

Povodňová situace komplikuje doručování periodika.
Z Vatikánu

Vatikán představil druhou fázi synody o synodalitě

Součástí programu bude kající modlitba.