Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website

Tříkrálová sbírka 2008


Datum:

Tříkrálová sbírka 2008

Charita Česká republika opět pořádá tradiční Tříkrálovou sbírku na pomoc rodinám a lidem v nouzi u nás i v zahraničí.

V době připomínky svátku Tří králů 6. ledna tak budou do domácností, institucí a po ulicích celé naší republiky chodit skupinky tří králů s koledou a prosit o příspěvky do kasiček Charity ČR. V královéhradecké diecézi se s tříkrálovými koledníky setkáte nejvíce v době od 4. do 7. ledna 2008. Budou mezi nimi školáci, skauti, světlušky, ale i děti maminek z domovů pro matky s dětmi nebo charitních center pro děti. Královéhradeckým koledníkům požehná otec biskup Mons. Dominik Duka, OP v pondělí 7. ledna 2008 v 8 hod. v katedrále Svatého Ducha.

 

Tříkrálová sbírka nejen oživuje dávnou tradici koledování na Tři krále, ale nabízí všem lidem také možnost podílet se na péči o potřebné lidi v nouzi, kterým pomáhají charity. Stejně jako v minulých letech budou lidé moci přispívat na konkrétní záměr místní nebo nejbližší farní či oblastní charity. Například v Hradci Králové a okolí budou občané přispívat na podporu Domova pro matky s dětmi v krajském městě, který poskytuje útočiště a pomoc maminkám s dětmi v obtížné životní situaci, dále na ošetřovatelskou a pečovatelskou službu, která umožňuje lidem závislým na cizí pomoci rozvíjet důstojný a plnohodnotný život v domácím prostředí a také na poradenství pro lidi v nouzi a oběti domácího násilí. 

 

Úplný přehled záměrů charit pro Tříkrálovou sbírku 2008 a přehled doprovodných akcí sbírky (jako např. živý betlém, tříkrálový průvod nebo koncert) najdete na webových stránkách diecézní charity www.hk.caritas.cz/tsb.php. O některých z nich se dozvíte také v IKD v rubrice Kalendář na leden na str. 15. Aktuální průběh Tříkrálové sbírky 2008 v celé České republice můžete sledovat mj. na http://www.trikralovasbirka.cz/ nebo také na http://www.charita.cz/.

 

Děkujeme všem, kteří se účastní Tříkrálové sbírky, jejím organizátorům z charit, koledníkům, duchovním a všem dárcům. Věříme, že i v roce 2008 se podaří naplnit motto této veřejné sbírky „Pomozme lidem v nouzi“.

 


Další zprávy

Z diecéze, Ze světa

S biskupem Janem o Eucharistickém kongresu v Ekvádoru

Jak prožil kongres a co z něho přináší do naší země?
Česko

Katolický týdeník volně dostupný v digitální verzi

Povodňová situace komplikuje doručování periodika.
Z Vatikánu

Vatikán představil druhou fázi synody o synodalitě

Součástí programu bude kající modlitba.