Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website

Skripta pro seniorská společenství


Datum:

Skripta pro seniorská společenství

Diecézní centrum pro seniory nabízí pro rok 2008 seniorským společenstvím skripta P. Antonína Krasuckého, OP, zaměřená na stáří v Písmu svatém.

Skripta obsahují 10 duchovních témat na zhruba 10 měsíců a vzdělávací doplněk: témata z všeobecného úvodu do Písma a z biblické archeologie (celkem 47 stran). Cílem těchto materiálů není pouze získat lepší znalosti o Bibli, ale naučit se ji také pravidelně číst a čerpat z ní sílu k životu. Přestože jsou skripta sepsaná především pro seniory olomoucké arcidiecéze, kde bude příští rok rokem Písma sv., jsou ale také velmi vhodná pro seniory jiných diecézí. Z tohoto důvodu a s laskavým svolením autora, si Diecézní centrum pro seniory dovoluje tyto materiály nabídnout též společenstvím seniorů ve farnostech královéhradecké diecéze.

 

Skripta je možné objednat na adrese: Biskupství královéhradecké – Diecézní centrum pro seniory, Velké náměstí 35, 500 01 Hradec Králové anebo telefonních číslech: 495 063 661, 737 215 328 či e-mailu: dcs [at] diecezehk.cz (dcs[at]diecezehk[dot]cz). Materiály jsou k dispozici také na internetových stránkách centra http://seniori.diecezehk.cz/.

 

Prosíme o předání informace vedoucím, animátorům a spolupracovníkům seniorských společenství ve farnostech.


Další zprávy

Z diecéze, Ze světa

S biskupem Janem o Eucharistickém kongresu v Ekvádoru

Jak prožil kongres a co z něho přináší do naší země?
Česko

Katolický týdeník volně dostupný v digitální verzi

Povodňová situace komplikuje doručování periodika.
Z Vatikánu

Vatikán představil druhou fázi synody o synodalitě

Součástí programu bude kající modlitba.