Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website

Přednáškový cyklus Bible - stůl Slova Božího bude slavnostně ukončen


Datum:

Přednáškový cyklus Bible - stůl Slova Božího bude slavnostně ukončen

V sobotu 12.1.2008 bude v Hradci Králové uzavřen cyklus veřejných přednášek nazvaný Bible - stůl slova Božího. V 9 hodin v kostele Nanebevzetí Panny Marie bude generální vikář Josef Socha celebrovat pro účastníky přednášek mši sv. a poté jim budou v Novém Adalbertinu předána absolventská osvědčení.

Diecézní teologický institut tento vzdělávací projekt uspořádal v roce 2006, který byl diecézním Rokem Písma svatého. Během čtyř semestrů, z nichž poslední právě končí, se podařilo uspořádat přes dvacet setkání, zpravidla po třech přednáškách. Sobotní přednášková setkání navštěvovalo průměrně 60-80 lidí. Pravidelní účastníci při slavnostním zakončení obdrží osvědčení o absolvování tohoto kurzu.

Hlavní téma Písmo svaté bylo podrobně probráno jak z hlediska čistě biblického a teologického, tak z pohledu výtvarného umění, literatury a hudby, ve kterých nachází Kniha knih svůj další rozměr. Vystřídali se při tom renomovaní přednášející, za všechny jmenujme Jana Sokola, Jana Royta či Petra Piťhu. 

"Celým cyklem jsme se snažili prohloubit znalost Bible a přiblížit ji nejen jako knihu inspirovanou, ale též inspirující, která spoluutváří kulturu. Návštěvy přednášek byly solidní, posluchači byli rádi, že byla tato témata otevřena a s povděkem celý cyklus přijali," zhodnotil celou akci Petr Polehla z Diecézního teologického institutu.


Další zprávy

Z diecéze, Ze světa

S biskupem Janem o Eucharistickém kongresu v Ekvádoru

Jak prožil kongres a co z něho přináší do naší země?
Česko

Katolický týdeník volně dostupný v digitální verzi

Povodňová situace komplikuje doručování periodika.
Z Vatikánu

Vatikán představil druhou fázi synody o synodalitě

Součástí programu bude kající modlitba.