Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website

Ustanovení vikariátních animátorů seniorů


Datum:

Ustanovení vikariátních animátorů seniorů

Ve středu 9. 1. 2008 byli v Hradci Králové ustanoveni vikariátní animátoři seniorů některých vikariátů. Od tohoto data se vybraní animátoři stali oficiálními dobrovolnými spolupracovníky Diecézního centra pro seniory a také okrskových vikářů.

Vikariátní animátor má na starosti především propagaci diecézních akcí pro seniory v daném vikariátu a povzbuzování farních senior klubů a samotných seniorů k účasti na nich. Dle možností organizuje společnou dopravu zvláště na diecézní setkání seniorů, které je největší pořádanou akcí pro seniory v diecézi. Dále v rámci svých možností a ve spolupráci s Diecézním centrem pro seniory organizuje setkávání seniorů v daném vikariátu a povzbuzuje seniory a další spolupracovníky k vytváření farních seniorských společenství. Práce vikariátního animátora seniorů vychází z jednoho z hlavních cílů Diecézního centra pro seniory: podporovat seniory, aby prožívali aktivní a plnohodnotný život v seniorském věku a umožnit jim zapojit se do života církve v diecézi.

Obsazené vikariáty a jména animátorů jsou k dispozici zde.

 

Bližší informace a návrhy: Mgr. Veronika Čepelková, Diecézní centrum pro seniory, Velké nám. 35, 500 01 Hradec Králové, tel.: 495 063 661, email: cepelkova [at] diecezehk.cz (cepelkova[at]diecezehk[dot]cz). 

 


Další zprávy

Z diecéze, Ze světa

S biskupem Janem o Eucharistickém kongresu v Ekvádoru

Jak prožil kongres a co z něho přináší do naší země?
Česko

Katolický týdeník volně dostupný v digitální verzi

Povodňová situace komplikuje doručování periodika.
Z Vatikánu

Vatikán představil druhou fázi synody o synodalitě

Součástí programu bude kající modlitba.