Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website

Setkání učitelů církevních škol ve Skutči


Datum:

Setkání učitelů církevních škol ve Skutči

Po včerejším pololetním vysvědčení čekají dnes školáky jednodenní prázdniny. Učitelé církevních škol v královéhradecké diecézi tento čas využijí ke společnému setkání a formaci.

Hradec Králové 1.2.2008: Setkání učitelů církevních škol se dnes uskuteční ve Skutči, kde se pedagogové budou zabývat v podstatě základním tématem, kterým je "Smysl a poslání církevních škol". Mši svatou na zahájení bude v 9.00 hodin v kostele Nanebevzetí Panny Marie celebrovat biskup Dominik Duka. Poté bude mít pro všechny účastníky přednášku na uvedené téma ředitel Cyrilomětodějského gymnázia v Prostějově Jaroslav Fidrmuc. Po obědě bude následovat práce ve skupinách; k té Stanislava Kučerová z Odboru školství Biskupství královéhradeckého sdělila: "Měla by to být analýza situace na církevních školách, zhodnocení aktuálních příležitostí a ohrožení, jak je využít, resp. jak jim čelit."

 

Setkání se zúčastní učitelé věřící, kterých je na církevních školách v diecézi přibližně polovina, i ti, kteří se k víře nehlásí. "Věřící nemají takovou potřebu přemýšlet o tématu poslání škol. Pro učitele nevěřící, tolerantní či hledající má smysl se těmito otázkami zabývat, může to být svým způsobem evangelizace do vnitřních řad našich učitelů," dodala Kučerová.

 

Biskupství královéhradecké je zřizovatelem dvou základních škol, v Hradci Králové a Borohrádku, a dvou gymnázií, a to v Hradci Králové a právě ve Skutči. Mezi církevní školy v diecézi patří také gymnázium v Kutné Hoře, jehož zřizovatelem je řád sv. Voršily.


Další zprávy

Z diecéze, Ze světa

S biskupem Janem o Eucharistickém kongresu v Ekvádoru

Jak prožil kongres a co z něho přináší do naší země?
Česko

Katolický týdeník volně dostupný v digitální verzi

Povodňová situace komplikuje doručování periodika.
Z Vatikánu

Vatikán představil druhou fázi synody o synodalitě

Součástí programu bude kající modlitba.