Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website

Integrační kurzy pro azylanty a cizince


Datum:

Integrační kurzy pro azylanty a cizince

Integrační kurz češtiny pro azylanty a cizince bude v roce 2008 zahájen ve středu 13. února v 15 hod. Vzdělávací kurzy pořádá třetím rokem Diecézní charita Hradec Králové v rámci projektu sociální integrace cizinců a azylantů žijících na území Královéhradeckého kraje, který v předchozích letech finančně podpořili Evropská unie - Evropský sociální fond (ESF) – Společný regionální operační program (SROP) a Královéhradecký kraj.

„Integrační kurz češtiny bude opět probíhat 1x týdně v prostorách diecézní charity a první hodina se uskuteční ve středu 13. února 2008 v 15 hod.“, uvedla Mgr. Hana Drábková z Diecézní charity Hradec Králové.


Na kurzu češtiny se cizinci zdokonalují jak v české gramatice, tak především v konverzaci a seznamují se také s naší kulturou. Kurz češtiny bude probíhat 1x týdně, vždy ve středu od 15 do 17 hod. na Diecézní charitě Hradec Králové (Velké nám. 37, Hradec Králové – 1. patro, místnost č. 201).


Kurzy jsou bezplatné a jejich cílem je pomoci cizincům žijícím v našem kraji začlenit se do majoritní společnosti. Získané znalosti jim umožňují lepší komunikaci v běžném životě a především usnadňují uplatnění na našem trhu práce.

Cizinci mohou využít také služeb Poradny pro cizince a uprchlíky, kterou provozuje diecézní charita v Hradci Králové. Poradna funguje v sídle diecézní charity a cizincům poskytuje sociální a právní poradenství, informace o právních předpisech ČR a EU v oblasti cizinecké problematiky a uprchlictví, dále také asistenci při jednáních na úřadech nebo v průběhu azylového řízení a další služby.


Bližší informace: na tel. č. 495 063 135, email: poradna.cizinci [at] hk.caritas.cz (poradna[dot]cizinci[at]hk[dot]caritas[dot]cz) nebo přímo v sídle Diecézní charity, Velké nám. 37, 500 01 Hradec Králové.


Další zprávy

Z diecéze, Ze světa

S biskupem Janem o Eucharistickém kongresu v Ekvádoru

Jak prožil kongres a co z něho přináší do naší země?
Česko

Katolický týdeník volně dostupný v digitální verzi

Povodňová situace komplikuje doručování periodika.
Z Vatikánu

Vatikán představil druhou fázi synody o synodalitě

Součástí programu bude kající modlitba.