Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website

Tříkrálová sbírka 2008 – poděkování dárcům


Datum:

Tříkrálová sbírka 2008 – poděkování dárcům

Letošní Tříkrálová sbírka vynesla v královéhradecké diecézi téměř 8 miliónů korun (přesně 7 938 303,- Kč*), což je zatím historicky nejvyšší výtěžek této sbírky v naší diecézi. Celkem naše charity vyslaly do ulic bezmála dva tisíce skupinek tří králů.

Již tradičně se kasičky nejvíce naplnily koledníkům Oblastní charity Ústí nad Orlicí (1 610 073,50 Kč*) a Oblastní charity Havlíčkův Brod (1 082 056,50 Kč*). Velmi štědří byli opět obyvatelé Náchodska, Rychnovska, Litomyšlska, Hlinecka, Chrudimska a Poličska. V krajských městech darovali lidé do kasiček také více než v loňském roce, v Hradci Králové a okolí 315 225,- Kč*, v Pardubicích a okolí 400 680,- Kč*.

Peníze darované v letošní Tříkrálové sbírce velmi pomohou charitám zajistit péči a služby pro nemocné a potřebné v jejich regionu. Například v Červeném Kostelci využijí výtěžek sbírky na pořízení zdravotnických pomůcek pro klienty Hospice Anežky České a Domova sv. Josefa v Žirči pro nemocné roztroušenou sklerózou; v Hradci Králové na podporu Domova pro matky s dětmi, ošetřovatelské a pečovatelské služby a Poradny pro lidi v tísni, která pomáhá mj. obětem domácího násilí; na Pardubicku, Ústecko-Orlicku a v mnoha dalších regionech na podporu domácí péče o nemocné, seniory a zdravotně postižené. Část výtěžku bude opět věnována na humanitární pomoc.

Děkujeme všem dárcům za štědrost a solidaritu. Velký dík patří také všem koordinátorům sbírky z charit, dále všem koledníkům – žákům a studentům škol, skautům, světluškám a dobrovolníkům, kteří se zasloužili o zdárný průběh letošní Tříkrálové sbírky v naší diecézi. Děkujeme též všem duchovním správcům a farníkům za podporu Tříkrálové sbírky ve svých farnostech.

Přehled výsledků Tříkrálové sbírky 2008 jednotlivých charit najdete v Charitních listech v IKD č. 3/2008 na str. 16. Více také na našem webu http://www.hk.caritas.cz/. Informace o průběhu Tříkrálové sbírky 2008 v celé ČR najdete na http://www.trikralovasbirka.cz/ nebo http://www.charita.cz/.

 

Poznámka:

* Jde o výsledky ke dni 4. 2. 2008, které jsou do doby, než budou zkontrolovány všechny doklady, pouze orientační.


Další zprávy

Z diecéze, Ze světa

S biskupem Janem o Eucharistickém kongresu v Ekvádoru

Jak prožil kongres a co z něho přináší do naší země?
Česko

Katolický týdeník volně dostupný v digitální verzi

Povodňová situace komplikuje doručování periodika.
Z Vatikánu

Vatikán představil druhou fázi synody o synodalitě

Součástí programu bude kající modlitba.