Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website

Varovné upozornění na Nadační fond dětí Matky Terezy


Datum:

Varovné upozornění na Nadační fond dětí Matky Terezy

Arcibiskupství pražské s politováním sděluje všem, koho by tato informace mohla zajímat, že nemůže v žádném případě nikomu doporučit, aby podpořil svým finančním příspěvkem činnost Nadačního fondu Dětí Matky Terezy.

Dopisy, které jsou jménem tohoto fondu rozesílány, jsou podepsány sestrou Myrnou. Na internetových stránkách fondu je její fotografie v oděvu připomínajícím řeholní šat a uvedena pod jménem Myrna Velasco, nikde však není uvedeno, kterého řádu je členkou, takovou informaci nemá k dispozici ani Arcibiskupství pražské, ani Misionářky Lásky, známější pod lidovým názvem Sestry Matky Terezy.

Zakladateli fondu jsou Nathan Barnes a Crystal Chen, oba bytem v Kalifornii (U.S.A.), revizorem fondu je Bruce Barnes, bytem na stejné adrese jako Nathan Barnes. Nathan Barnes je též předsedou správní rady (podle výpisu z nadačního rejstříku), dalšími členy správní rady jsou Tzong Ting Wu, bytem rovněž v Kalifornii, a již uvedený Crystal Chen. Na internetových stránkách fondu jsou však jako vedení fondu uvedeni Dr. Sajan George (bez další identifikace) jako předseda správní rady a již zmíněná sestra Myrna jako poradce. Ani jedna z uvedených osob není sestrám Matky Terezy známa.

Všechny tyto nesrovnalosti a nejasnosti, dále fakt, že uvedený fond nikdy nepožádal sestry Matky Terezy o souhlas s použitím jména Matky Terezy pro svou činnost, neprůkaznost informací o využití případně získaných prostředků (na adrese fondu v Praze se nepodařilo zastihnout nikoho, kdo by byl kompetentní podat o tom jakoukoli informaci) a v neposlední řadě i způsob, jakým je formulován „Odpovědní darovací formulář“, rozesílaný fondem (formulace „Nadační fond dětí Matky Terezy se s radostí pomodlí Vaším jménem za to, co je …“ nenajde oporu ani v spiritualitě Matky Terezy, ani v žádné jiné křesťanské spiritualitě), vede pražského arcibiskupa k tomu, že Nadační fond dětí Matky Terezy nepovažuje za důvěryhodnou instituci. Arcibiskupství pražské proto varuje věřící před podporou tohoto fondu.

Převzato z www stránek Arcibiskupství pražského: http://www.apha.cz/upozorneni-na-nadacni-fond-deti-matky-terezy/


Další zprávy

Z diecéze, Ze světa

S biskupem Janem o Eucharistickém kongresu v Ekvádoru

Jak prožil kongres a co z něho přináší do naší země?
Česko

Katolický týdeník volně dostupný v digitální verzi

Povodňová situace komplikuje doručování periodika.
Z Vatikánu

Vatikán představil druhou fázi synody o synodalitě

Součástí programu bude kající modlitba.