Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website

Diecézní setkání mládeže v Hradci Králové


Datum:

Diecézní setkání mládeže v Hradci Králové

Mládež královéhradecké diecéze se setká se svým biskupem tradičně v sobotu před Květnou nedělí, tedy 15. března 2008. Letos na tento den připadá také slavnost sv. Josefa a vrcholí diecézní Týden modliteb za mládež.

Hradec Králové: Mottem Diecézního setkání mládeže je verš ze Skutků apoštolů - "Dostanete sílu Ducha Svatého, který na vás sestoupí, a budete mi svědky." (Sk 1,8).

 

Letošní setkání se uskuteční podle osvědčeného programového schématu. Chlapci a děvčata ze 13 vikariátů diecéze se sjedou do Hradce Králové, dopolední část proběhne od 9 hodin v sále zdejší Filharmonie. Mezi mladé zavítají biskupové Dominik Duka a Josef Kajnek. Katechezi, která vychází z motta setkání, bude mít P. Marcel Javora, kněz brněnské diecéze a přednášející na Cyrilometodějské teologické fakultě UP v Olomouci. Jeho slova doplní tři mladí se svými svědectvími o zkušenosti s Duchem Svatým a vše bude proloženo pestrými vstupy  - písněmi hudební skupiny VeKa, scénkami, pozvánkami a zajímavými informacemi.


Ve 12 hodin začne odpolední program po skupinách, převážně v budově Biskupského gymnázia. Z nabídky témat lze zmínit např. strach z přiznání se k víře, závislost na počítačových vymoženostech nebo himalájský cestopis. Na své si mohou přijít i sportu- či tancechtiví. Paralelně se bude konat eucharistická adorace a bude možnost přistoupit ke svátosti smíření.

Nabitý den uzavře ve 14 hodin křížová cesta vedoucí z Nového Adalbertina do katedrály Svatého Ducha a zde od 15 hodin mše svatá s diecézním biskupem, kterou hudebně doprovodí jilemnická farní schola Vavřineček.

 

"Očekáváme zhruba 800 účastníků, podobně jako v předchozích letech," uvedla Zdislava Černochová z pořádajícího Diecézního centra pro mládež. Více informací na webu http://www.diecezehk.cz/, e-mailu dcm [at] diecezehk.cz (dcm[at]diecezehk[dot]cz) či telefonu 495 063 421.

 

Setkáním vyvrcholí také Týden modliteb za mládež, který probíhá v celé diecézi v těchto dnech (9. - 15. 3.). Diecézní centrum pro mládež k této příležitosti připravilo pásmo textů na každý den, obsahující duchovní četbu a modlitby.


Další zprávy

Z diecéze, Ze světa

S biskupem Janem o Eucharistickém kongresu v Ekvádoru

Jak prožil kongres a co z něho přináší do naší země?
Česko

Katolický týdeník volně dostupný v digitální verzi

Povodňová situace komplikuje doručování periodika.
Z Vatikánu

Vatikán představil druhou fázi synody o synodalitě

Součástí programu bude kající modlitba.