Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website

Pastýřská výzva o důležitosti povolání ke kněžství a řeholnímu životu


Datum:

Pastýřská výzva o důležitosti povolání ke kněžství a řeholnímu životu

Bude přečteno při všech bohoslužbách na 4. neděli velikonoční dne 13. dubna 2008.

Moji milí mladí přátelé, sestry a bratři v Kristu,

již podesáté obracím se na Vás o čtvrté neděli velikonoční, která nese název Neděle Dobrého pastýře a je dnem modliteb za kněžská a řeholní povolání. Současná situace staví církev před nové úkoly. O tom svědčí i uskutečněná jednání mezi církví a státem. Budoucnost církve také ale je ve Vašich rukou, v rukou Vás, které povolává Pán ke službě Bohu, bratřím a sestrám.

Nejstarší zobrazení Krista Dobrého pastýře na stěnách katakomb jsou vlastně prvním zobrazením našeho Pána. Na rozdíl od tradičního zobrazení Ježíše Krista Dobrý pastýř z katakomb je mladý muž, bez vousů, s krátkými vlasy. Pastýř nesoucí na ramenou ztracenou a současně nalezenou ovci. Často v ruce drží Panovu flétnu, aby líbeznou hudbou svolával ovce domů do ovčína.

 

Máme si i my uvědomit, že povolání ke kněžské či řeholní službě je krásné a naplněné starostí o druhé. Prosím Vás všechny, bratři a sestry, provázejte modlitbou ty, které Pán povolal, jakož i ty, které povolává. Naše církev jako i diecéze nutně potřebují mladé a odhodlané služebníky a služebnice Krista. Kéž patron naší diecéze i roku nové evangelizace sv. Klement vede všechny naše kněze k mírnosti a laskavosti při výkonu duchovní služby.

 

K odvaze následovat Krista Vám žehná

 

Váš biskup Dominik


Další zprávy

Z diecéze, Ze světa

S biskupem Janem o Eucharistickém kongresu v Ekvádoru

Jak prožil kongres a co z něho přináší do naší země?
Česko

Katolický týdeník volně dostupný v digitální verzi

Povodňová situace komplikuje doručování periodika.
Z Vatikánu

Vatikán představil druhou fázi synody o synodalitě

Součástí programu bude kající modlitba.