Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website

Mozaika 2008


Datum:

Mozaika 2008

K podpoře česko – slovenského setkání na Velehradě ActIv8, přítomnosti naší národní delegace na Světových dnech mládeže v Sydney (18. – 20. 7. 2008) a podpoře pastorace mládeže v ČR, bude pořádána veřejná sbírka (od 30. 3. 2008 do 31. 7. 2008). Do této sbírky je možno přispět v rámci aktivity nazvané „Mozaika 2008“. Sbírka bude realizována prodejem kartiček (v ceně 50 Kč) ve farnostech, na setkáních mládeže a při různých jiných příležitostech.

Nosná myšlenka aktivity je podobná jako v loňském roce (Mozaika pro Tábor): Společenství křesťanů je symbolizováno mozaikou, jejíž dílky jsou znázorněny kartičkami. Každý křesťan si může zakoupit kartičku (v ceně 50 Kč) a podpořit tak křesťanské projekty finančně, ale také modlitbou (např. modlitbou za setkání ActIv8). Kartičky mozaiky by měly být kromě praktického významu (dar – modlitba – účast) také jakýmsi symbolem celé akce, symbolem společenství.


Další informace bude možné získat na http://www.mozaika2008.cz/, na Diecézním centru pro mládež nebo přímo na sekretariátu Sekce pro mládež ČBK u Václava Vacka, telefon 731 598 904, e-mail: mladez [at] cirkev.cz (mladez[at]cirkev[dot]cz).


Také vás prosíme o modlitební podporu tohoto setkání ve farnostech a povzbuzení mladých lidí z vašich farností k účasti na setkání.


Další zprávy

Z diecéze, Ze světa

S biskupem Janem o Eucharistickém kongresu v Ekvádoru

Jak prožil kongres a co z něho přináší do naší země?
Česko

Katolický týdeník volně dostupný v digitální verzi

Povodňová situace komplikuje doručování periodika.
Z Vatikánu

Vatikán představil druhou fázi synody o synodalitě

Součástí programu bude kající modlitba.