Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website

Diecézní setkání ministrantů


Datum:

Diecézní setkání ministrantů

V sobotu 12.4. se v Ústí nad Orlicí koná diecézní setkání ministrantů. Akce má již svou tradici a je otevřena všem, kteří slouží u Božího stolu.

Asistence při liturgii čili ministrování je jednak bohulibou a prestižní službou a jednak účinným nástrojem katolické výchovy dětí a mládeže. Pro ministranty a ministrantky z celé královéhradecké diecéze je proto připraveno společné setkání, jež má být časem odborné formace, vzájemného sdílení a seznámení i prostorem pro soutěže a zábavu. 

 

Mottem letošního setkání je úryvek z Markova evangelia: "Jděte do celého světa a hlásejte evangelium." (Mk 16,15) Téma přibližuje organizátor setkání P. Jan Uhlíř: "Vybraný citát jednak poukazuje na to, že letošní rok je v diecézi věnován nové evangelizaci, a jednak budou chlapci a děvčata při setkání poznávat to, jak se apoštolové snažili dostát tomuto poslání, a pak se také budou zabývat tím, jak sami přinášet radostnou zvěst do svých rodin a mezi své bližní."


Mezi ministranty zavítá také diecézní biskup Dominik Duka, který pro ně bude ve 14:15 v kostele Nanebevzetí Panny Marie slavit mši svatou, při níž mladí pomocníci budou moci předvést své dovednosti.


Pro zájemce, kteří by se chtěli setkání zúčastnit, ještě doplním, že sraz je 12.4. mezi 8:30 a 9:30 na děkanství v Ústí nad Orlicí - ministrantské oblečení a jídlo na celý den s sebou.

 

Podrobný program setkání zde.


Další zprávy

Z diecéze, Ze světa

S biskupem Janem o Eucharistickém kongresu v Ekvádoru

Jak prožil kongres a co z něho přináší do naší země?
Česko

Katolický týdeník volně dostupný v digitální verzi

Povodňová situace komplikuje doručování periodika.
Z Vatikánu

Vatikán představil druhou fázi synody o synodalitě

Součástí programu bude kající modlitba.