Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website

Týden pro rodinu 12. - 18. května


Datum:

Týden pro rodinu 12. - 18. května

Asociace center pro rodinu (ACER) vyhlašuje nultý ročník Týdne pro rodinu, který proběhne od 12. do 18. května 2008. Cílem Týdne pro rodinu je upozornit na potřeby rodiny a důležitost společně tráveného času v rodině.

Nabízené aktivity dávají příležitost naplnit vytčený cíl a chtějí inspirovat k individuálním rozhodnutím využít čas k pozornosti pro přátelství, partnerství a spolehlivost ve vztazích, k prožívání radosti ze společného úsilí, k zamyšlení nad kulturou života a jeho žádoucí kvalitou, ke vzájemnému usmíření, k setkání generací, pro společnou činnost i pro nemocné členy rodiny. V nabídce jsou pozvánky pro celé rodiny nebo její jednotlivé členy, nechybí ani atrakce pro děti, hudební programy a sportovní utkání nebo setkání rodin podle životních etap.

 

Členská centra Asociace center pro rodinu chtějí při setkáních pořádaných v rámci Týdne během dnů otevřených dveří upozornit i na svoji další činnost, která celoročně probíhá.

 

Týdne pro rodinu se zúčastní centra pro rodinu v Praze, Českých Budějovicích, Plzni, Hradci Králové, Krupce, Terezíně, Mostě, Brně, Jihlavě, Ostravě, Olomouci, Šumperku, Přerově, Zlíně, Uherském Brodě, Vizovicích, Strážnici, Veselí nad Moravou a Hodoníně.

 

Národní centrum pro rodinu zahájilo Týden pro rodinu 21. dubna 2008 senátní konferencí na téma Rodinná politika a životní styl rodiny.

 

Podrobný přehled aktivit k Týdnu pro rodinu bude k dispozici na http://www.rodiny.cz/ a na webových stránkách příslušných center pro rodinu. V Hlinsku je při této příležitosti pořádán Festival pro rodinu, bližší informací o daném setkání naleznete zde.


Další zprávy

Z diecéze, Ze světa

S biskupem Janem o Eucharistickém kongresu v Ekvádoru

Jak prožil kongres a co z něho přináší do naší země?
Česko

Katolický týdeník volně dostupný v digitální verzi

Povodňová situace komplikuje doručování periodika.
Z Vatikánu

Vatikán představil druhou fázi synody o synodalitě

Součástí programu bude kající modlitba.