Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website

Poutní slavnost v katedrále


Datum:

Poutní slavnost v katedrále

Poutní slavnost v katedrále na slavnost Seslání Ducha Svatého se uskuteční v neděli 11.5. 2008. Této slavnosti bude předcházet mše svatá v sobotu 10.5. v 18.30 hodin v katedrále Svatého Ducha s udílením svátosti biřmování otcem biskupem Dominikem. Poté bude od 21 hodin v katedrále vigilie Hodu Božího svatodušního, kterou povede P. Jan Rajlich, dominikánský kněz z Plzně.

Hlavním celebrantem poutní mše svaté v katedrále v 9.30 bude apoštolský nuncius v Praze Mons. Diego Causero. Přítomen bude také otec biskup Dominik a další kněží. Tak jako v minulých letech předá otec biskup svíce zástupcům letních aktivit mládeže a symbolicky je rozešle, aby o prázdninových programech předávali velikonoční světlo Zmrtvýchvstalého Krista mladým lidem. Svíce se mají stát symbolem Kristovy přítomnosti při těchto aktivitách.

 

Bezprostředně po mši svaté následuje farní den, více informací zde.

 

Pozn.: Pravidelná nedělní mše svatá v 11 hodin začne v katedrále asi v 11.15 hodin. Je totiž velmi pravděpodobné, že poutní mše svatá, které začíná v katedrále v 9.30 hodin, skončí po 11. hodině.


Další zprávy

Z diecéze, Ze světa

S biskupem Janem o Eucharistickém kongresu v Ekvádoru

Jak prožil kongres a co z něho přináší do naší země?
Česko

Katolický týdeník volně dostupný v digitální verzi

Povodňová situace komplikuje doručování periodika.
Z Vatikánu

Vatikán představil druhou fázi synody o synodalitě

Součástí programu bude kající modlitba.