Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website

Týden vzájemného poznání a porozumění již oslovil mnoho lidí!


Datum:

Týden vzájemného poznání a porozumění již oslovil mnoho lidí!

Celý tento týden se až do neděle 18. května 2008 konají na mnoha místech Hradce Králové koncerty, divadelní představení, filmové přehlídky, přednášky s tématikou z různých oblastí, vycházejících z křesťanských kořenů Evropy. Všechny tyto akce mají společný název Týden vzájemného poznání a porozumění. Hlavní myšlenkou celého projektu je právě vzájemné poznání a porozumění mezi samotnými křesťany a lidmi hledajícími či jinak smýšlejícími.

Po prvních dnech lze konstatovat, že zájem královéhradecké veřejnosti je až překvapivě vysoký. „Největší radost máme určitě z toho, že se mezi návštěvníky nabízených akcí neobjevují pouze samotní věřící. Naším cílem bylo oslovit i velké množství lidí hledajících nebo přímo ty, kteří patří do skupiny sekulární veřejnosti. A právě to se podle všeho zatím daří!“, prozradil koordinátor projektu ing. Arsen Kostanjan.  Velký zájem je podle něj zejména o možnost se jednotlivých akcí nejen pasivně zúčastnit, ale navíc se i zapojit do diskuze s účinkujícími či přednášejícími. „Smyslem přece není pouhé mentorování a poučování publika, ale dát rovněž prostor pro jakékoli dotazy“, dodal ještě ing. Arsen Kostanjan, který oceňuje i vysokou účast na akcích, které začínají později jako součást večerních programu.

Veřejnost se může do konce týdne ještě těšit na zajímavý program. Ve čtvrtek se například uskuteční Mládežnický koncert na Masarykově náměstí, kterého se zúčastní křesťanské rockové skupiny. Moderátorem tohoto koncertu bude známý lanškrounský kněz Zbygněv Czendlik. Pátek bude zase ve znamení oslavy svátku svatého Jana Nepomuckého, jednoho z patronů Hradce Králové a na samotný závěr je připraven sobotní koncert na náměstí Regiocentra Nový pivovar. Za účasti zpěvačky Evy Pilarové, pěveckého sboru Boni Pueri a dalších hostů půjde bezpochyby o důstojnou tečku na závěr bohatého programu.

Kompletní seznam akcí doplněný o všechny podrobnosti a také o rozsáhlý misijní program a přehled bohoslužeb naleznete na internetových stránkách www.diecezehk.cz.


Další zprávy

Z diecéze, Ze světa

S biskupem Janem o Eucharistickém kongresu v Ekvádoru

Jak prožil kongres a co z něho přináší do naší země?
Česko

Katolický týdeník volně dostupný v digitální verzi

Povodňová situace komplikuje doručování periodika.
Z Vatikánu

Vatikán představil druhou fázi synody o synodalitě

Součástí programu bude kající modlitba.