Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website

Katechetická konference na Svatém Hostýnu


Datum:

Katechetická konference na Svatém Hostýnu

CMTF UP Olomouc a Katechetická sekce ČBK uspořádají konferenci na Svatém Hostýnu.

Ve dnech 15. – 17. 9. 2008 uspořádá Katechetická sekce České biskupské konference ve spolupráci s Cyrilometodějskou teologickou fakultou Univerzity Palackého v Olomouci III. vědeckou katechetickou konferenci. Konference se bude věnovat tématu Křesťanská iniciace.

 

S odbornými příspěvky na konferenci vystoupí prof. Ladislav Tichý, Th.D. (Biblická východiska křesťanské iniciace); doc. Dr. František Kunetka, Th.D. (Křesťanská iniciace v církvi starověku); Mons. Ing. Mgr. Aleš Opatrný, Th.D. (Křesťanská iniciace v pastoraci v současné době) a doc. Dr. Ludvík Dřímal, Th.D.

 

Konference jako forma dalšího vzdělávání je určena především diecézním katechetickým střediskům, osobám pracujícím v oblasti křesťanské iniciace v místních církvích a dalším, kterým je svěřena řídící odpovědnost v katechizaci.

 

Vzhledem k situaci v našich diecézích se zdá vhodné, aby pořádaná konference nebyla zaměřena pouze vědecko-teoreticky (odborné reflexe z úhlu pohledu teologických oborů), ale posloužila též k obohacení účastníků v rovině praxe.

 

Program, přihlášky a další organizační informace o konferenci budou zveřejňovány na internetových stránkách Katechetické sekce ČBK http://katechet.cirkev.cz/. Případné dotazy je možné zasílat na e-mail katechet [at] cirkev.cz (katechet[at]cirkev[dot]cz).


Další zprávy

Z diecéze, Ze světa

S biskupem Janem o Eucharistickém kongresu v Ekvádoru

Jak prožil kongres a co z něho přináší do naší země?
Česko

Katolický týdeník volně dostupný v digitální verzi

Povodňová situace komplikuje doručování periodika.
Z Vatikánu

Vatikán představil druhou fázi synody o synodalitě

Součástí programu bude kající modlitba.