Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website

Prázdninové setkání mládeže ActIv8


Datum:

Prázdninové setkání mládeže ActIv8

ActIv8 (čti ektivejt) je setkání české a slovenské mládeže, které se uskuteční 18. – 20.7. 2008 na Velehradě. Jeho smyslem a cílem je společná oslava Světového dne mladých, protože málokdo se vydá přímo na mezinárodní setkání do Sydney. Světovost, univerzalitu a pestrost církve nám pomohou vytvořit naši nejbližší východní sousedé – Slováci spolu s delegací z Polska a Maďarska.

Spojení s mezinárodními oslavami světových dní zajistí TV Noe telemostem na obrazovky přímo na Velehrad. Kromě benefičního koncertu na podporu Zakarpatské Ukrajiny se připravují české a slovenské katecheze, menší koncerty, křížové cesty, tematické semináře nebo sportovní vyžití. Celé setkání vyvrcholí sobotní večerní vigilií, která bude zakončena slavnostní jitřní mší svatou.

 

Toto setkání nese záhadný název ActIv8. Do češtiny ho mohli přeložit dvěma způsoby.  Jako Sk 1,8 – je to odkaz na biblický citát vyjadřující motto letošního Světového dne mládeže: „Dostanete sílu Ducha Svatého, který na vás sestoupí, a budete mi svědky.“ Zároveň anglické slovo activate znamená pohnout, spustit – tedy podnítit k aktivitě.

 

Stejně jako loni je ovšem potřeba celou akci zajistit nemalými finančními prostředky. Účastnický poplatek ve výši 150,- Kč je spíše symbolický. Organizátoři proto prosí všechny o zapojení se do sbírky Mozaika 2008 zakoupením kartičky mozaiky v ceně 50,- Kč anebo zasláním peněz na účet u ČSOB, a.s., č.ú.: 219759054/0300. Více informací o této sbírce získáte na internetové adrese www.mozaika2008.cz.

 

Zájemci o setkání ActIv8 se mohou přihlásit Diecézním centru pro mládež další informace získat na internetových stránkách www.activ8.signaly.cz.

 

Od nás z diecéze se chystají různé způsoby putování – pěšky, na kole, vlakem. Každý si může zvolit jemu vyhovující způsob.


Další zprávy

Z diecéze, Ze světa

S biskupem Janem o Eucharistickém kongresu v Ekvádoru

Jak prožil kongres a co z něho přináší do naší země?
Česko

Katolický týdeník volně dostupný v digitální verzi

Povodňová situace komplikuje doručování periodika.
Z Vatikánu

Vatikán představil druhou fázi synody o synodalitě

Součástí programu bude kající modlitba.