Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website

Ohlédnutí za Dnem pro prarodiče a vnoučata


Datum:

Ohlédnutí za Dnem pro prarodiče a vnoučata

Prarodiče a vnoučata z mnoha míst královéhradecké diecéze zavítali minulou sobotu do Potštejna na historicky první společný den ve westernovém stylu.

Westernový den pro prarodiče a vnoučata začal dopolední bohoslužbou pod širým nebem v přírodním areálu Kempu Country Vochtánka. Po duchovním programu následovalo kovbojské a indiánské představení. Své nenapodobitelné umění jezdectví a práce s koněm předvedl závodník rodea Ivoš Rára, s ukázkou drezúry koní vystoupili manželé Tomkovi z ranče Sedící kůň, tajemství indiánských zvyků a dovedností prozradil Petr Staněk z jezdecké farmy Oklahoma a rodeo na ovečkách dětem umožnil Jirka Kašpárek s border kolií Kevinem Costnerem. Odpoledne se soutěžilo v hodu podkovou, točení lasem, ve zpěvu a střílení lukem. Mezi seniory a děti zavítala známá zpěvačka, herečka a moderátorka Zora Jandová, která svoji návštěvu zpestřila pěveckým vystoupením, historkami ze života a rozdáním diplomů s porotcovským podpisem za účast v soutěžích.

 

Proč senioři a děti?

Akce volně navazovala na pobyty pro prarodiče s vnoučaty, které se každoročně konají v Diecézním středisku Marianum v Janských Lázních. Hlavním cílem Dnu pro prarodiče a vnoučata bylo především prohloubení a upevnění vztahů právě mezi těmito dvěmi generacemi prostřednictvím společných aktivit, zaměřených nejen zábavně, ale i duchovně. „Doporučuji všem prarodičům, aby se podobných akcí zúčastnili, dokud vnoučata mají chuť s nimi jezdit. Setkání, včetně mše sv., bylo v pěkném prostředí a líbilo se nám,“ řekla Ludmila Syrová, která do Potštejna přijela se svojí sestrou a čtyřmi vnoučaty. Záštitu nad celou akcí převzal královéhradecký biskup Dominik Duka a ministerský poradce František Bartoš. Pořadatelem bylo Diecézní centrum pro seniory Hradec Králové ve spolupráci s Gaudium o. p. s. a Western Vochtánka Potštejn.

 

Krátkou video ukázku naleznete zde.


Další zprávy

Z diecéze, Ze světa

S biskupem Janem o Eucharistickém kongresu v Ekvádoru

Jak prožil kongres a co z něho přináší do naší země?
Česko

Katolický týdeník volně dostupný v digitální verzi

Povodňová situace komplikuje doručování periodika.
Z Vatikánu

Vatikán představil druhou fázi synody o synodalitě

Součástí programu bude kající modlitba.