Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website

Upozornění na Studijní centrum Basic


Datum:

Upozornění na Studijní centrum Basic

V závěru měsíce června t. r. vydal Dominik Duka, biskup královéhradecký, následující upozornění týkající se nabídek Studijního centra Basic.

Biskupství královéhradecké bylo v poslední době několikrát kontaktováno Studijním centrem Basic (http://www.basic.cz/) s informacemi o programech doučování dětí (zejména čtení, psaní, cizí jazyky) a přiloženými referencemi. Studijní centrum Basic má v naší diecézi pobočky v Hradci Králové (Eliščino nab. 842 - Městské lázně a V Kopečku), Pardubicích a dále i jinde v ČR.

Upozorňuji, že Studijní centrum je ideově přímo navázáno na tzv. scientologii a jejího zakladatele Ronalda Lafayetta Hubbarda. Studijní centrum uvádí, že používá "studijní technologii", "aplikovanou scholastiku" a operuje s dalšími rádoby vědeckými pojmy. Pro scientologii je typické, že se kryje množstvím kladných referencí a vytváří si dobrou image. Účinek na klienta jejich kurzů může být zpočátku skutečně prospěšný, avšak scientologií používané metody vedou k zmanipulování osobnosti. Nehledě na vysoké a stupňující se ceny všech scientologických "služeb", které klienta značně vyčerpávají.

Scientologická církev a její dceřinné aktivity jsou řazeny mezi nebezpečné sekty. Vzhledem k těmto skutečnostem důrazně před touto iniciativou varuji a doporučuji nevstupovat s nimi v jakýkoli kontakt.


Další zprávy

Z diecéze, Ze světa

S biskupem Janem o Eucharistickém kongresu v Ekvádoru

Jak prožil kongres a co z něho přináší do naší země?
Česko

Katolický týdeník volně dostupný v digitální verzi

Povodňová situace komplikuje doručování periodika.
Z Vatikánu

Vatikán představil druhou fázi synody o synodalitě

Součástí programu bude kající modlitba.