Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website

Charita organizuje pomoc obětem záplav na Slovensku


Datum:

Charita organizuje pomoc obětem záplav na Slovensku

Charita Česká republika vyhlásila veřejnou finanční sbírku na pomoc obětem záplav, které v těchto dnech sužují východní Slovensko. Kromě peněz, které je možné posílat na charitní bankovní konto, organizuje Charita ČR i materiální pomoc.

Praha: Po vydatných deštích se na východním Slovensku rozvodnily řeky a desítky vesnic zůstaly bez elektrického proudu. Ochromena byla i doprava, na některých řekách proud strhl mosty a několik obcí zůstalo bez spojení s okolním světem. Mnoho obyvatel prešovského a košického kraje přišlo o střechu nad hlavou, voda odplavila ploty a zdevastovala zahrady. V okrese Bardejov se utopili dva lidé.

Charita Česká republika vyhlásila veřejnou sbírku na pomoc obětem záplav. Přispívat je možné na číslo účtu Charity ČR 22770022/0800 u České spořitelny, variabilní symbol 163 (Slovensko). Výtěžek je určen zejména na přímou pomoc, kterou v místě poskytuje partnerská Slovenská katolícka charita. Ta z peněz nakoupí prostředky na dezinfekci, nářadí a pokrývky.

Charita ČR rovněž zapůjčí na Slovensko vysoušeče, které se osvědčily zejména při povodních v roce 1997, 1998, 2002 a 2006. Kromě sbírky charita organizuje materiální pomoc lidem, které minulý týden postihla povodeň.

Více informací na stránkách http://www.charita.cz/.
Jan Oulík, tiskové oddělení Charity ČR
tel./fax: +420 296 243 341
mobil: +420 603 895 984


Další zprávy

Z diecéze, Ze světa

S biskupem Janem o Eucharistickém kongresu v Ekvádoru

Jak prožil kongres a co z něho přináší do naší země?
Česko

Katolický týdeník volně dostupný v digitální verzi

Povodňová situace komplikuje doručování periodika.
Z Vatikánu

Vatikán představil druhou fázi synody o synodalitě

Součástí programu bude kající modlitba.